Go for happy
Vorige

1 van 748

Volgende
Volgend artikel:

10 jobs die AI zal vervangen of veranderen

Partena, meer dan zomaar een ziekenfonds

"De zorgsector ziet er over vijf jaar helemaal anders uit. Het motiveert om daaraan mee te werken.” (Jeroen Keymolen, Talent manager Partena)
Voor een organisatie met zoveel specialisaties in de zorg is Partena als werkgever niet altijd even bekend bij het grote publiek. Talent manager Jeroen Keymolen wil daar wat aan doen.
Jeroen Keymolen, Partena
"De zorgsector ziet er over vijf jaar helemaal anders uit. Het motiveert om daaraan mee te werken.” (Jeroen Keymolen, Talent manager Partena)

"Mensen denken bij de naam Partena vaak aan het sociaal secretariaat. Partena is een groep van complementaire ondernemingen waartoe wij ook behoren, maar wij zijn een heel andere organisatie", zegt talent manager Jeroen Keymolen. 'Wij', dat is Partena: het onafhankelijk ziekenfonds, hulp aan huis en kinderopvang. En enkele kleinere entiteiten zoals vitaliteitsmanagement en de gezondheidsshop.

Partena, dat begin 2014 het ziekenfonds Euromut overnam, is een uit de kluiten gewassen socialprofitorganisatie met 650 bedienen en 1.700 huishoudhulpen die qua werking niet veel verschilt met privébedrijven. "Ik kom zelf uit de private sector. Ik kan gerust zeggen dat het beeld van 'overheid' en 'bureaucratie' niet klopt. Wij hebben óók een strategisch plan van aanpak en moeten onze doelstellingen op dezelfde manier behalen. Wij streven óók naar winst, maar met dat verschil dat we die opnieuw in de samenleving investeren", vertelt Jeroen Keymolen.

Nieuwe werkplek

Maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in de genen van Partena. Het bedrijf is voortdurend op zoek naar manieren om duurzaam te functioneren. Het stimuleert medewerkers om de auto te mijden door onder andere een shuttlebus te voorzien van het station naar het kantoor en een testproject voor elektrische fietsen voor wie meer dan twintig kilometer per dag moet fietsen.

Sinds de verhuis naar de Ghelamco-site aan de rand van Gent heeft Partena ook werk gemaakt van de nieuwe werkplek: 'bubbles', treinstellen en een werkvloer onderverdeeld in zones, stimuleren het contact tussen de collega's zonder elkaar voor de voeten te lopen als het werk daar om vraagt.

Nieuwe expertise

"Partena biedt medewerkers inhoudelijk aantrekkelijke jobs met ruime ontwikkelings- en interne doorgroeimogelijkheden, binnen een duidelijke visie van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Die combinatie ligt goed in de markt bij hogeropgeleiden”, merkt talent manager Jeroen Keymolen.

"Wie echter denkt dat de socialprofit synoniem is voor 'nine to five' en niet te hard werken, die komt bedrogen uit. Partena is een modern en ondernemend dienstverlenend bedrijf, dat kwalitatieve resultaten nastreeft om aan de steeds hogere eisen van de klant te voldoen. Om dat allemaal te verwezenlijken heeft Partena het voorbije jaar opvallend veel nieuwe expertise aangetrokken: project managers, e-marketeers, commercieel talent, business controllers ..."

Zelf haalt hij een groot deel van zijn motivatie uit de veranderingen binnen de gezondheidssector. "Die zal er over vijf jaar helemaal anders uitzien dan nu. Het stimuleert om daaraan mee te kunnen werken."

(wv) - Bron: MARK Magazine - Jobs bij Partena 

26 februari 2015