Vorige

1 van 373

Volgende
Volgend artikel:

Wie deze eigenschap bezit, maakt snel carrière

‘Leiding geven is meer dan werken als een paard’

29 september 2014
Een goede leidinggevende hoeft niet voor twee te werken, vindt Securex-ceo Luc Deflem. Delegeren werkt een pak productiever ...
werkpaard
“Werken als een paard, dat is wat de meesten doen. Terwijl het als leidinggevende veel beter is om te delegeren en je te focussen op de ontwikkeling van je medewerkers.” (Luc Deflem, ceo Securex)

“Als je een team van tien hebt en je werkt zelf voor twee, ben je met twaalf. Dat is mooi. Maar veel beter is het om als leidinggevende je energie te steken in het productiever maken van die tien medewerkers. Als je erin slaagt om ze elk 30 procent beter te laten presteren, is je team van tien er plots een van dertien.”

De meeste leidinggevenden maken die som niet, weet Luc Deflem. “Werken als een paard, dat is wat de meesten doen. Terwijl het als leidinggevende veel beter is om te delegeren en je te focussen op de ontwikkeling van je medewerkers.”

Niet nuttig? Niet doen!

Daar zit een angeltje aan, beseft de ceo. “Managers vrezen dat hun beste medewerkers na verloop van tijd het team verlaten, maar iemand die echt graag voor je werkt, zal die zo snel niet vertrekken.”

Helaas maken de meeste bazen te weinig tijd voor hun medewerkers. “Oké, ze hebben het druk met verplichtingen van bovenaf, maar dan moeten ze maar sterk genoeg zijn om aan hun eigen baas enige redelijkheid te vragen. Mijn advies: als je een opdracht echt niet nuttig vindt, doe ze dan niet en wacht af of er iemand achter het resultaat komt vragen.”

(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14481 andere jobs