Vorige

1 van 636

Volgende
Volgend artikel:

Impact corona op zorgverlener niet te onderschatten

Krijg jij energie van je job?

18 juli 2016
jongedame vol energie
Nee? Geen paniek. Slechts 8% - oftewel 1 op de 10 werknemers - krijgt energie van zijn job en gaat fluitend naar huis na een werkdag. Dat blijkt uit een peiling van HR-dienstverlener Agilitas bij 16.857 Belgen.

De grootste pijnpunten die werknemers met een negatief buikgevoel opzadelen zijn het gebrek aan waardering en persoonlijke ontwikkeling. Amper 18% voelt zich echt gewaardeerd op het werk. En maar liefst 44% van de werknemers geeft aan weinig tot niets bij te leren op het werk. Nochtans hebben die zaken volgens experten net een belangrijke impact op ons buikgevoel.

Waardering

Volgens experte Eva Vercouteren, coach bij Board of Innovation, heeft waardering een belangrijke impact op ons energiepeil en onze jobtevredenheid. Zij ziet drie aspecten die bepalen of je al dan niet energie krijgt van je werk: zingeving, erkenning en workload.

"Het is belangrijk om het gevoel te hebben dat je werk zin heeft, want dan ga je jezelf ook net dat tikkeltje meer inzetten. En als je je met hart en ziel inzet, dan is erkenning van je inspanning ook cruciaal. Geen waardering, kan leiden tot een forse energiedip”, stelt ze.

Tot slot is ook de workload belangrijk. “Hoe realistisch is de hoeveelheid werk die je op je bord hebt? Verveling is een grote energy drainer. Maar te veel werk kan er zeker ook voor zorgen dat je pompaf naar huis gaat."

In samenwerking met MARK Magazine
(wv) - Bron: MARK Magazine 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14823 andere jobs