Gezondheid
Vorige

1 van 710

Volgende
Volgend artikel:

330.000 werknemers vertonen symptomen van burn-out

Krijg jij energie van je job?

jongedame vol energie
Nee? Geen paniek. Slechts 8% - oftewel 1 op de 10 werknemers - krijgt energie van zijn job en gaat fluitend naar huis na een werkdag. Dat blijkt uit een peiling van HR-dienstverlener Agilitas bij 16.857 Belgen.

De grootste pijnpunten die werknemers met een negatief buikgevoel opzadelen zijn het gebrek aan waardering en persoonlijke ontwikkeling. Amper 18% voelt zich echt gewaardeerd op het werk. En maar liefst 44% van de werknemers geeft aan weinig tot niets bij te leren op het werk. Nochtans hebben die zaken volgens experten net een belangrijke impact op ons buikgevoel.

Waardering

Volgens experte Eva Vercouteren, coach bij Board of Innovation, heeft waardering een belangrijke impact op ons energiepeil en onze jobtevredenheid. Zij ziet drie aspecten die bepalen of je al dan niet energie krijgt van je werk: zingeving, erkenning en workload.

"Het is belangrijk om het gevoel te hebben dat je werk zin heeft, want dan ga je jezelf ook net dat tikkeltje meer inzetten. En als je je met hart en ziel inzet, dan is erkenning van je inspanning ook cruciaal. Geen waardering, kan leiden tot een forse energiedip”, stelt ze.

Tot slot is ook de workload belangrijk. “Hoe realistisch is de hoeveelheid werk die je op je bord hebt? Verveling is een grote energy drainer. Maar te veel werk kan er zeker ook voor zorgen dat je pompaf naar huis gaat."


(wv) - Bron: MARK Magazine 

18 juli 2016
goForHappy

Stuur mij Go for happy tips over groei en wellbeing

Anderen bekeken ook