Ontspanning
Vorige

1 van 512

Volgende
Volgend artikel:

Dé 7 manieren om volledig te ontspannen

Lopen we binnenkort allemaal blootvoets op het werk?

Geen klikkende hakken of knellende schoenen in Silicon Valley. Daar trekken de mensen hun ‘footwear’ onmiddellijk uit zodra ze aan hun bureau zitten. Want waarom draag je op het werk wel schoeisel, als je ze thuis ook gewoon meteen uittrekt?

In Silicon Valley, dé technologiehoofdstad van de wereld, moet bijna niemand iets hebben van het kantoorkeurslijf. Strak in het pak, stropdas en knellende schoenen, dat is absoluut verleden tijd. Een sweater, een comfortabele jeans en een paar sneakers … het is de nieuwe norm. Hoewel: eigenlijk doet het er helemaal niet toe welke kleren je draagt, als je maar presteert.

De reden? De werkplek moet even comfortabel als thuis aanvoelen. En werkelijk alles kan. Even ontspannen in de zithoek, een potje poolen in de spelletjeskamer, een uurtje sporten in de fitness, een massage, een gratis lunch. Als je op het werk komt, dan kom je thuis. Zelfs honden mogen met hun baasje mee en als je last hebt van een middagdip, mag je een powernap doen.

Schoenen uit, pantoffels aan

En dat de werknemers steevast hun schoenen uittrekken als ze aan hun bureau zitten, hoort er gewoon bij. Sommigen lopen op huisslippers rond, anderen op hun sokken. En ja, er zijn er ook die gewoon op blote voeten door kantoor huppelen. Dat vinden de bazen perfect normaal, want het zijn meestal mensen die opgroeiden in gezinnen waar de schoenen uit moesten bij het binnenkomen. En alles wat aan vroeger doet denken, voelt vertrouwd.

Of een schoenloze werkplek ook in ons land de nieuwe norm zal worden, is nog koffiedik kijken. Alleszins zijn er heel wat bedrijven die in hun policy helemaal niets zeggen over blote voeten. En wedden dat je zelf ook al eens zonder schoeisel aan je bureau hebt gezeten? Omdat ze net iets te hard knelden, bijvoorbeeld.

Denk aan je collega’s

Natuurlijk zijn er een aantal jobs waar je niet zonder kunt. Zo kan een bouwvakker geen werf betreden zonder veiligheidsschoenen, en mag een verpleegster niet rondhuppelen op blote voeten want dan kunnen infecties zich snel verspreiden. Uiteraard kunnen politieagenten, brandweerlui en ambulanciers ook geen gevaarlijke situatie trotseren zonder een stevig paar schoenen. Maar als je een bureaujob doet, kan het natuurlijk wel.

Al is niet iedereen overtuigd. Want wat met infecties, schimmelnagels of een onaangename geur? Wil je je schoenen toch uittrekken? Hou dan sowieso je sokken aan, of neem een paar pantoffels mee naar je bureau. En als je veel klanten ontvangt, dan hou je je hakken of lederen schoenen toch best aan. Kwestie van professioneel over te komen.

(dt/em)- Bron: RTL Z

28 februari 2020

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook