Netwerken
Vorige

1 van 104

Volgende

Leer je collega’s kennen via een stickerboek

27 februari 2018
Je kunt stickers verzamelen van je voetbalhelden om ze thuis netjes – ploeg per ploeg – in je stickerboek te kleven, maar waarom zou je geen stickers van je collega's kunnen sparen?
In plaats van de collega’s per afdeling te zetten, brachten ze bij Accent de mensen in het stickerboek samen op basis van bijvoorbeeld hun hobby's. Elke middag kwamen Accent-collega's van alle afdelingen samen om stickers te ruilen of nieuwe pakjes te bemachtigen.

Het idee ontstond onlangs in Roeselare, op de hoofdzetel van uitzend- en selectiebedrijf Accent. En zoals vaker komen de leukste ideetjes op kantoor van iemand bij het personeel. Toen Bart Hillewaere, die bij Accent teamleader van het accountancyteam is, zijn concept van het stickerboek met de finance manager van Accent besprak, ging de bal aan het rollen. “Toen is het idee ontstaan om stickers van iedereen hier op het hoofdkantoor te maken”, klinkt het vandaag.

Lievelingsgerecht

Bart stond met het idee niet alleen. “Lies, een collega die op de preventiedienst werkte, had het prachtige idee om bovendien ook een bevraging te organiseren bij de collega's om een aantal persoonlijke zaken toe te voegen”, vertelt hij. “Zo vroegen we bijvoorbeeld hoeveel kinderen je hebt en wat je lievelingsgerecht is. Die informatie gebruikten we om de mensen te ordenen in het stickerboek: in plaats van ze per afdeling te zetten, brachten we mensen samen op basis van bijvoorbeeld hun hobby's.”

Nu alle stickers netjes ingekleefd zijn, geeft het boek een andere kijk op collega's. Bij elk van hen staan drie kernwoorden. Bart – met als eigenschappen snowboarden, verhuis in 2017 en Thailand – ontdekte bijvoorbeeld dat een collega in zijn vrije tijd stadsgids is in Brugge.

Fanatieke bende

Neen, de medewerkers moesten niet naar de supermarkt om hun pakjes met stickers te bemachtigen. Die kregen ze als ze, alleen of in groep, bepaalde opdrachten uitvoerden. Zo moesten ze in één minuut zichzelf aanprijzen, konden ze een tekening maken van de juryleden, of werd hen gevraagd om op een welbepaald moment op een bepaalde plaats te zijn en daar een foto van te trekken.

(tv) 

Het Accent stickerboek
“Het heeft twee weken geduurd vooraleer de eerste collega zijn stickerboek helemaal vol had. We hielden bewust een aantal stickers achter om het niet te snel te laten gaan”, vertelt Bart. “Elke middag kwamen collega's van alle afdelingen samen om stickers te ruilen en samen te werken om nieuwe pakjes te bemachtigen. We hadden niet verwacht dat mensen zo enthousiast gingen zijn, maar blijkbaar is het hier een redelijk fanatieke bende.”

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook