Collega's
Vorige

1 van 568

Volgende
Volgend artikel:

Deze 4 vergader-types vermijd je best

Bevriend met een collega? Nee, bedankt!

Werknemers houden werk en privé liefst zo strikt mogelijk gescheiden. Afspreken met collega’s na de werkuren? Liever niet. Dat blijkt uit een onderzoek van de website intermediair.nl.
#

Nederlandse hoogopgeleide werknemers tussen 25 en 45 jaar houden hun collega’s liefst ver buiten hun privéleven. Dat blijkt alvast uit een rondvraag van intermediair.nl bij 428 respondenten.

Een vijfde van de bevraagden zegt ooit wel eens vrienden gemaakt te hebben op het werk, terwijl drie kwart totaal geen behoefte heeft om buiten de werkuren af te spreken met collega’s. Een kleine 10 procent doet dit dan weer wel met plezier.

Uitgaan

Hoe zit het dan met gesprekken tussen werknemers? Hoewel de meesten zeggen dat ze werk en privé liefst gescheiden houden, is het gezinsleven toch vaak het gespreksonderwerp op de werkvloer. Zo vertelt meer dan de helft van de ondervraagden af en toe anekdotes over gezinsleden en vrienden. Honderduit praten over je privéleven? Dat is echter maar weggelegd voor een kleine tien procent.

Wat er ook besproken wordt, toch blijft het favoriete gespreksonderwerp toch nog steeds de weekendactiviteiten. Maar liefst 80 procent vertelt op maandag wat ze in het weekend hebben gedaan.

Verjaardagsfeest

Vertellen, daar hebben de meesten dus geen probleem mee. Maar verwacht nu niet dat je collega je zal uitnodigen voor zijn verjaardagsfeest omdat hij je af en toe vertelt over zijn uitspattingen in het weekend. Want als er één ding is waar werknemers het over eens zijn, is dat ze ergens een grens moeten trekken: 8 op 10 van de ondervraagde werknemers vindt collega’s uitnodigen op hun verjaardagsfeest een stap te ver.

Ook in Het Eiland worden vriendschappen niet gemakkelijk gesmeed …

 

(mw) – Bron: intermediair.nl  

12 januari 2017

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook