Collega's
Vorige

1 van 559

Volgende

5 onuitstaanbare collega’s die iedereen heeft

Het kantoor is eigenlijk een groot café. Met toffe mensen, een flauwe plezante en ronduit onuitstaanbare types. Welke van deze 5 onuitstaanbare collega’s hangen er bij jou rond?
#

Jean de tweezak

Jean de tweezak
Hij heeft altijd iets te zeggen, meestal achter iemands rug. Dat Eva denkt dat Sara en Erik uit elkaar gaan. En dat Frank ruzie heeft gehad met z’n chef, volgens Jurgen. Heel betrouwbaar allemaal … Jean de tweezak is je beste vriend, in je gezicht. Maar achter je rug spreekt hij ook slecht over jou. Als Jean de tweezak weer eens met een roddel afkomt, neem dan snel je telefoon en doe alsof je druk bezig bent. Werkt altijd. Want Jean zoekt slachtoffers die geboeid luisteren naar hem. Als hij je aan de koffiemachine treft, heb je het zitten. Op tijd weglopen als hij eraan komt dus.

Zotte Nico

Zotte Nico
Maakt altijd grappen. Meestal flauwe, en er niet mee lachen is not done. Pas op dat hij je niet te veel afleidt. Want hij komt te pas en te onpas aan je bureau staan. Voor je het weet heb je hem een half uur aan je been. Vertel zelf een flauwe mop elk keer zotte Nico langskomt. Wedden dat hij de volgende keer een ander slachtoffer zoekt?

Negatieve Cindy

Negatieve Cindy
Elk nieuw idee kraakt negatieve Cindy af. Meestal als de baas erbij staat. Begin niet te discussiëren met haar, dat heeft geen enkele zin. Ga in het offensief tijdens een meeting: benadruk de voordelen van je idee, breng zelf mogelijke negatieve punten aan en counter ze meteen met oplossingen. Zo staat negatieve Cindy met haar mond vol tanden en moet ze zelf met nieuwe ideeën op de proppen komen, iets wat ze niet kan.

Boezemvriendin An

Boezemvriendin An
Ze is geen manipulator of is er niet op uit je project te saboteren. Ze wil gewoon … je vriendin zijn. Het is goed om op kantoor iemand te hebben waarmee je opschiet. Maar met boezemvriendin An moet je oppassen. Samen gaan winkelen en in het weekend uitstapjes doen, kan gevaarlijk zijn. Pas op dat je niet te close wordt met haar en ze je leven niet gaat overheersen. Je hebt ook nog een leven buiten het werk, weet je wel.

Tom de controlefreak

Tom de controlefreak
Controlefreak Tom kan wel positieve dingen zien in je ideeën, maar alleen als hij er zelf bij betrokken wordt. Pas op als hij een helpende hand aanbiedt, voor je het weet ben je de controle over je project kwijt. Tom kan er zelf niet veel aan doen, het is sterker dan hemzelf. Waarschijnlijk omdat hij thuis niets te zeggen heeft.

(mo) 

6 februari 2013
Anderen bekeken ook