Sociale media
Vorige

1 van 184

Volgende

Laat Facebook je carrière niet kraken!

18 november 2011
In hun zoektocht naar een ideale jobkandidaat gaan werkgevers tegenwoordig steeds meer en meer ook op Facebook informatie over sollicitanten opzoeken. Securitas Direct, een beveiligingsspecialist, heeft nu een iPhone-applicatie ontwikkeld die jongeren moet helpen om hun Facebookprofiel op te kuisen. Het doel: voorkomen dat potentiële werkgevers lastige vragen stellen over je Facebook-profiel.
'Verisure Yourself!'

De app 'Verisure Yourself' toont je welke delen van je Facebook-profiel door derden te consulteren zijn. De applicatie helpt je ook met het verwijderen van ongewenste foto's op het sociale netwerk.

Hoe werkt het?

De tool screent je Facebook-profiel, en als die screening aantoont dat bepaalde informatie die je liever voor jezelf houdt, ook beschikbaar is voor mogelijke werkgevers of collega's, dan kan je je privacy-instellingen vanuit de app aanpassen.

Het programma staat je ook bij in het detecteren en verwijderen van ongewenste foto's waarop je getagd bent. Via de app kan je de persoon die je heeft getagd, een bericht sturen waarin je vraagt de foto te verwijderen. Dit gebeurt aan de hand van een grappig fimpje van een luid roepende Amerikaanse sergeant.

Compromitterende foto's

Dick Seger, Chief Recruitment Officer van Securitas Direct, zegt dat elk jaar honderden jongeren een baan worden aangeboden, maar dat kandidaten steeds vaker compromitterende foto's op hun Facebookprofiel hebben staan.

Bovendien kreeg 40% van de jongeren al af te rekenen met foto’s die ongevraagd online werden geplaatst. Het bedrijf wil hier met de 'Verisure Yourself'-app een oplossing voor bieden. De ontwikkeling van de applicatie kadert in een Securitas-wervingscampagne die momenteel in België en een aantal andere Europese landen loopt.

(jn) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook