Gsm
Vorige

1 van 59

Volgende

Loon vs. Facebook & Twitter: wat kiezen jongeren?

14 november 2011
Jonge professionals en studenten willen tijdens hun werk sociale media, hun eigen mobiele toestellen en internet vrij kunnen gebruiken. Bij de keuze voor een job is dit soms zelfs belangrijker dan het geboden salaris.

Zo bedankt meer dan de helft (56 %) van de jongeren voor een werkgever die het gebruik van sociale media verbiedt. Een ruime meerderheid (70 %) vindt het ook niet nodig om regelmatig naar kantoor te gaan, behalve voor belangrijke afspraken.

Dat zijn enkele opvallende bevindingen van een internationaal onderzoek bij 2.800 studenten en jonge professionals in 14 landen, uitgevoerd in opdracht van Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie

Vrijheid heel belangrijk

Opnieuw blijkt hoe belangrijk flexibiliteit is voor de volgende generatie werknemers. Daarbij gaat het niet alleen om de vrijheid om thuis of op afstand te werken, maar ook om je eigen apparaten te gebruiken: een trend die bekendstaat onder de noemer 'Bring Your Own Device' (BYOD).

In het tweede jaarlijkse Cisco Connected World Technology Report blijkt duidelijk dat traditionele methoden om jonge medewerkers aan te trekken en te behouden (zoals het loon) minder belangrijk zijn voor de millenniumgeneratie.

Enkele opvallende vaststellingen

  • 64 % van de studenten is van plan om tijdens het sollicitatiegesprek te peilen naar het sociale media beleid van het bedrijf. Voor 24 % zal het de doorslag geven in de beslissing om een jobaanbod al dan niet te aanvaarden.
  • 33 % van de studenten en jonge werknemers onder de 30 jaar zegt dat ze voor het ingaan op een jobaanbod de vrijheid in het gebruik van sociale media en hun eigen mobiele apparaten en werkmobiliteit belangrijker vinden dan het salaris.
  • 40 % van de studenten en 45 % van de jonge werknemers verkiest een lager betaalde job met meer flexibiliteit in de keuze van mobiele apparaten, toegang tot sociale media en mobiliteit boven een beter betaalde job met minder vrijheid.

"Ons rapport toont duidelijk aan dat de technologie-eisen van de volgende generatie werknemers gevolgen zullen hebben voor het hr-beleid van ondernemingen", vertelt Pol Vanbiervliet, managing director van Cisco België & Luxemburg."Hoe bedrijven met die wensen zullen omgaan, zal uiteindelijk bepalend zijn voor hun concurrentievermogen en hun succes bij het aantrekken en behouden van getalenteerde jonge mensen."

(mr) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook