Koen Buyse: “Takszegels plakken op flessen sterke drank”

Koen Buyse, frontman van Zornik en jurylid van Idool 2011, ging als tiener werken om zich een elektrische gitaar te kunnen kopen. Zo plukte hij fruit en … plakte zegels op flessen sterke drank.
#

Wat was de leukste vakantiejob die je ooit gedaan hebt?

Op mijn vijftiende heb ik twee zomers fruit geplukt. Zo heb ik mijn eerste goede elektrische gitaar kunnen kopen. Ik ben niet vies van fysieke arbeid. Elke dag zou ik het niet kunnen doen omdat ik met mijn muziek bezig ben. Maar ik heb een groot respect voor arbeiders. Gasten die in de bouw werken bijvoorbeeld …. chapeau.

Wat was de ergste studentenjob die je ooit gedaan hebt?

Ongetwijfeld mijn vakantiejob in een stokerij. Ik moest takszegels plakken op flessen sterke drank. Die flessen gingen dan voor export naar Rusland geloof ik. Ik moest een hele dag mijn handen in een emmer vol sop steken en etiketten plakken op de flessen die voorbijkwamen.

Hoeveel werd je toen betaald?

In die stokerij verdiende ik goed. Dat was meer dan de 10.000 à 15.000 bef per maand die ik kreeg toen ik later op leercontract in een gitaarwinkel werkte. Mijn loon was ook hoger dan de interimarissen die daar werkten. Mijn loon ging naar gitaren en mijn eerste bandrecorder. Dat geld was mentaal al lang besteed voor ik het had verdiend. (lacht)

(mr) - Idool 2011, elke vrijdag op vtm vanaf 20u45. 

26 december 2011
Anderen bekeken ook