Wettelijk pensioen
Vorige

1 van 69

Volgende
Volgend artikel:

Het pensioen van een hoofdinspecteur van politie: 3.800 euro bruto

In welk land kan je het beste leven met je pensioen?

oude vrouw
Een leven lang hard gewerkt en nu is het tijd voor wat ontspanning. Je droomt van een leven zonder zorgen, maar je wil meer zon dan dat het kleine Belgenland jou te bieden heeft. Wat zijn dan je opties, zonder dat je heel je pensioen kwijt bent?

Vanaf het moment dat je op pensioen gaat, houdt dit voor de meeste mensen in dat ze het maandelijks met heel wat minder financiële middelen moeten stellen… Gelukkig betekent dit niet dat je je dromen om als God in Frankrijk te leven aan de kant moet schuiven. In de volgende landen vind je een schappelijk prijskaartje voor de dagelijkse uitgaven én een mooie omgeving.

We blijven in Europa in Portugal

Niet te ver van het thuisland, bereikbaar voor de hele familie en toch aangename temperaturen. Portugal is een westers land, met alle faciliteiten die je hier in België terugvindt, maar tegen een goedkopere prijs.

Ben je op zoek naar warme temperaturen, het hele jaar door? Dan kan je het best naar het Zuiden trekken, richting de Algarve. Een toeristische regio die je heel wat leuke tripjes kan opleveren. Wil je liever aangename temperaturen die toch een zachte winter bieden? Dan is het noorden echt iets voor jou.

Voor elk wat wils in Ecuador

Ecuador geeft je het beste qua klimaat, cultuur én betaalbaarheid. Met verschillende culturen die zich doorheen de geschiedenis steeds verder hebben ontwikkeld, kan je je nooit vervelen. Daarbovenop zal je je ogen niet geloven wanneer je de prijzen daar bekijkt.

Ecuador
Tip: heb je eens zin in een fijne wandeling waarbij je wordt ondergedompeld in kunst, natuur en geschiedenis? Vergeet dan zeker de Inca-trail niet te bewandelen. Kies een moeilijkheidsgraad en laat je begeleiden doorheen een prachtig traject.

Paradijselijk leven in Maleisië

Deze voormalig Britse kolonie stelt je nooit teleur. Je zit hier altijd goed: een temperatuur die gemiddeld rond de 27° schommelt, gemiddeld zo’n acht uur zon per dag, maar toch de nodige regenval om dorheid te voorkomen.

Maleisië
Een oneindige lijst aan lekkere, lokale recepten, tegen spotprijzen en een uitstekende gezondheidszorg, kan je meer wensen? Als je nog wat extra overtuigd moet worden, zullen de prachtige stranden en sublieme natuurparken je dat laatste duwtje in de rug wel geven.

Dichter bij huis in Spanje

Vertoef je liever in bekendere oorden, op plaatsen waar je wel meer Belgen terug kan vinden? Dan roept Spanje gewoon jouw naam. Je kan er ondertussen verschillende Belgische gemeenschappen terugvinden en toch nog genieten van de plaatselijke cultuur en gewoonten. De Spanjaarden ontvangen je met open armen.

Pensioen in Spanje
Veel zon en zachte winters bezorgen jou de ideale combinatie voor een rustig pensioen. Mis je toch de familie of een lekker pakje Belgische frieten? Boek dan snel een ticketje terug en enkele uren later sta je weer met je voeten in het Belgenland.

Oneindig veel rust in Thailand

Besluit je te willen ontsnappen aan de drukke steden, wegen en de hectiek van ons dagelijks leven? Dan ga je het best op zoek naar de rustige en adembenemende stranden van Thailand. De natuur is er prachtig en er zijn slechts weinig landen die zo’n ongelofelijke, natuurlijke diversiteit bieden. Een zwoel klimaat, goedkoop leven, een rijke cultuur en lekker eten, je vindt het er allemaal.

Thailand
België biedt je de mogelijkheid om in het buitenland je pensioen door te brengen. Daarbovenop is België een van de meest gunstige landen om visums te krijgen voor andere landen. Leef vanaf nu zoals jij het wil.

(mr) 

18 juli 2016
Anderen bekeken ook