Vergaderen
Vorige

1 van 145

Volgende
Volgend artikel:

De 10 grootste vergaderfrustraties

IN BEELD: Coolblue heeft de waanzinnigste vergaderzalen van België

Vergaderen vanop de Sinkensfoor met uitzicht op Berchem-station? Voor wie bij Coolblue werkt, is dit perfect mogelijk. Vandaag opent de online retailer in het Antwerpse kantorencomplex Post X de deuren van het leukste kantoor van België. Het speels ingerichte kantoor telt plaats voor zo’n 150 Coolblue’ers en 9 vergaderkamers die door de eigen werknemers werden bedacht.
#

Voor Coolblue’ers is vergaderen in de Frituur- of Fotobooth-vergaderkamer de normaalste zaak van de wereld. Eigenzinnig noemen ze dat. Omdat je tijdens een sollicitatiegesprek in de Frituur net iets makkelijker je verhaal kan onderbouwen dan in een standaard ingerichte vergaderkamer.

“We hebben ongetwijfeld het leukste kantoor van België”, aldus een trotse Matthias De Clercq, manager van Coolblue België. “We willen zowel onze huidige en nieuwe talenten als onze bezoekers verwonderen in alles wat we doen. Dit lukt wonderwel in één van onze waanzinnige vergaderzalen.”

Ook van de kantine maakten de Coolblue’ers iets eigenzinnigs. Lunchen gebeurt er aan houten picknicktafels ‘in het groen’. Het lijkt wel alsof je middenin een park zit. Even ontspannen? Haal dan de tafeltennis rackets maar boven.

Nieuwsgierig? Kijk dan even mee binnen in …

1. De Sinkensfoor

Ongetwijfeld de populairste vergaderkamer. Wie gaat niet spontaan glimlachen als je na een vergadering eendjes kan vissen? Heb jij er het meest? Dan maak je kans op leuke ‘knuffel-prijzen’.

2. De frituur

Kan het Belgischer? In deze vergaderkamer kan iedereen zijn ongezouten mening geven. Je waant je er in een echte frituur. Enkel de frietgeur ontbreekt.

3. Café De Dijk

De beste ideeën ontstaan vaak op café. Zo begon het voor Coolblue allemaal in het Rotterdamse café ‘De Dijk’. Op een bierkaartje schreven de drie oprichters hun eerste opzet voor Coolblue. ‘De Dijk’ mocht dan ook niet in het hoofdkantoor ontbreken. Enkel de tapkraan werkt niet.

4. De portal

Wat is het hele idee van een portal? Juist. Daarom is deze vergaderkamer er zowel in het Belgische als het Nederlandse hoofdkantoor. Best grappig: pas na de bouw bleek dat bijna niemand het spel kent. Maar ja, het blijft toch waanzinnig leuk.

Coolblue vergaderzaal Portal 

5. Donkey Kong

Gamen zit de Coolblue’ers in het bloed. Een game-vergaderkamer was dan ook een logische keuze. Vergaderen vanuit een karretje op rails waarbij je bananen moet verzamelen? Dit kan in de Donkey Kong-kamer. We zijn apetrots op het resultaat!

6. Fotobooth

Deze ‘stilteruimte’ wordt hoe langer, hoe persoonlijker. Je kan er in alle rust werken, vergaderen én je foto laten nemen. De muren bestaan uit prikbord zodat je er het resultaat van je fotosessie meteen op kwijt kan. Mondhoekjes omhoog!

Coolblue vergaderzaal Fotobooth 

7. Bond

Altijd al de ‘James Bond’-intro willen naspelen? Dan is deze stilteruimte de ideale locatie.

8. Holland

Hup Holland hup! De Nederlandse Coolblue’ers kregen ook een kamer! Het werd een stiltekamer die zo ‘over de top’ Hollands is dat een Nederlander er niet dood wil gevonden worden. Inclusief tulpen, klompen en kazen.

9. Ardennen

Waar kan je het best tot rust komen in eigen land? Juist, in de Ardennen. Het thema voor deze stilteruimte lag dan ook voor de hand. Even pauzeren? Ga dan muurklimmen.

Coolblue vergaderzaal Ardennen 

Over Coolblue

Coolblue is een snelgroeiend e-commercebedrijf met 8 fysieke winkels in Wilrijk, Lochristi, Zaventem, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Utrecht en Amsterdam. De online retailer verkoopt consumentenproducten in 10 categorieën, van Telefonie & Tablets, Computer & Netwerk, Tuin & Gereedschap tot Koken & Wonen. In 2016 behaalde het bedrijf een omzet van 857 miljoen euro en daarmee is het één van de grootste e-commercebedrijven in België en Nederland.

(es) - Meer info: WerkenbijCoolblue.be 

11 december 2017
Anderen bekeken ook