Collega's
Vorige

1 van 482

Volgende

HR-mensen meest loslippig over hun privéleven

5 september 2012
Uit een survey van Mars Drinks Office Connections bij 2.000 werknemers blijkt dat medewerkers op de HR-afdeling van een bedrijf het meest geneigd zijn om op kantoor over hun persoonlijk leven te praten.
roddelen collega

De survey, waarbij 2.000 respondenten werden ondervraagd, wijst uit dat gemiddeld 34 procent van de Britse werknemers privékwesties bespreekt met een collega. In de HR-sector blijkt dit op te lopen tot 38 procent. HR-mensen spenderen dagelijks een gemiddelde van 29 minuten aan gesprekken met collega’s over onderwerpen die niet met het werk te maken hebben.

Over familiegebeurtenissen wordt het meest gepraat, daarna volgen roddels over beroemdheden en besprekingen van televisieprogramma’s. Ook het weer komt vaak aan bod op kantoor, net als relatie-, geld-, en gezondheidskwesties.

“Positievere en gelukkigere werkomgeving”

Jenni Morgan, Trade Marketing Manager bij Mars Drinks Office Connections, over de onderzoeksresultaten: “Terwijl e-mails, telefoontjes en zelfs sociale media op kantoor perfect normale communicatiemiddelen zijn, is het toch geruststellend om te zien dat medewerkers nog altijd de tijd nemen om van hun bureau weg te gaan en met hun collega’s op een persoonlijke manier om te gaan.”

“Niet alleen is dit ideaal om goede onderlinge werkrelaties te creëren, maar het kan ook helpen ons productiever te maken en het leidt vaak tot een positievere en gelukkigere werkomgeving.”

(nm) – Bron: Peoplemanagement.co.uk 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook