Jobs met toekomst
Vorige

1 van 492

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de 30 meest gezochte technici

Hoeveel verdien je als verkoper?

Hoeveel verdien je als verkoper
3.841 euro bruto. Dat is het gemiddelde maandloon van een verkoper in ons land. Al zijn er in de verkoop grote verschillen.

De looncijfers komen uit de recente editie van het Jobat Salariskompas. Die 3.841 euro voor verkopers, overigens een stijging met 16% op vijf jaar tijd, ligt in lijn met het algemene bruto maandloon van 3.881 euro voor de werkende Belg.

Ontdek: Hoeveel blijft er van mijn brutoloon netto over?

Grote verschillen

Als verkoper kan je gemiddeld wel rekenen op meer extralegale voordelen: 6,99 in vergelijking met het algemeen gemiddelde van 6,55 bij alle werkende Belgen. Verkopers kunnen in verhouding vaker rekenen op een 13e maand (73% van hen krijgt er een), een laptop (voor 64%) of een gsm en bedrijfswagen (allebei 62%).

Toch zijn er binnen de verkoop grote verschillen. Want binnen het gemiddelde loon zitten zowel verkopers, vertegenwoordigers of accountmanagers in bedrijven, als verkopers in winkels. Dat is qua loon wel een verschil.

Als we het gemiddelde sectorloon in de klein- en groothandel erbij nemen dan ligt dat volgens het Salariskompas van Jobat op 3.370 euro. De ene verkoper is dus de andere niet.

E-gids: Alle extralegale voordelen op een rij
Gelukkig met wat je verdient?

Tevreden?

32% van de verkopers zijn (heel) tevreden over hun loon, een cijfer dat ook in lijn ligt met het algemene gemiddelde van de werkende Belg.

Wat wel lichtjes verschilt zijn de verlofdagen. In de verkoop kan je gemiddeld rekenen op 26 vakantiedagen, da’s iets minder dan het gemiddelde van 28.

Interesse in een job als verkoper? Bekijk het huidige vacatureaanbod

(William Visterin) – Bron: Jobat Salariskompas

7 juni 2023
  • Jobs voor verkoper

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook