Gezondheid
Vorige

1 van 636

Volgende

Hoe vermageren op kantoor?

Steeds aan een bureau zitten zonder enige vorm van beweging maakt werknemers lui en doet in sommige gevallen zelfs verdikken. Omdat niemand van overtollige kilo's houdt, kunnen de volgende tips misschien wel handig van pas komen voor iedereen die dagdagelijks aan zijn bureau gekluisterd zit.
#

Een van de voornaamste redenen waarom de meeste mensen gezegend zijn met een buikje komt simpelweg omdat zij meer calorieën consumeren dan ze verbranden. Maar het is niet helemaal onmogelijk om achter je computer toch wat vet te verbranden ...

Drink de hele dag water

Een studie uit het onderzoektijdschrift Obesity concludeert dat vrouwen met overgewicht hun dieet positief kunnen beïnvloeden door veel water te drinken. Daarnaast is steeds voldoende gehydrateerd zijn goed om gefocust te blijven en energiedipjes te bestrijden. Geef geen aandacht aan de frisdrankautomaten op je werk, maar word beste vriendjes met de waterkoeler. Zet een kan met water op je bureau en drink de hele dag door. Te smaakloos voor jou? Met een schijfje citroen of wat uitgeperst limoensap geef je water iets meer pit.

Sla nooit je ontbijt over

Een andere studie uit Obesity wijst uit dat ontbijten positief samenhangt met succesvol gewichtsverlies. Geen enkele professionele diëtist zal het overslaan van het ontbijt aan zijn of haar patiënten aanraden. Maak 's morgens voor de verandering eens een eiwitrijke smoothie, dat vergt niet veel werk, maar geeft je wel energie voor de hele dag!

Doe een aantal korte, maar intensieve oefeningen per dag

JJ Virgin, een Amerikaanse gecertificeerde voedingsspecialiste, beweert dat een korte, maar intensieve training op het werk wonderen kan doen voor je figuur. Ideaal is volgens haar een intense inspanning van 30 tot 60 seconden, zoals sprinten of hoogspringen, gevolgd door een minuut recuperatie, zoals ter plaatse stappen, zodat je hartslag zich kan herstellen.

Ga sporten tijdens de middag

Vind je de korte, intense oefeningen een beetje moeilijk om op je werk uit te voeren? Kies er dan voor om tijdens je middagpauze een beetje te gaan sporten. Met je collega's gaan joggen in het park of een uurtje naar de plaatselijke fitness: je krijgt er niet alleen meer energie van, je schept ook een band met je collega's!

Eet magere eiwitten, goede vetten en vezels bij elke maaltijd

Hou voor noodsituaties steeds gezonde snacks bij de hand, zodat je niet verleid wordt door snoepautomaten. Het is verstandiger om te grijpen naar rauwe amandelen of andere noten, terwijl iedereen op het werk geniet van die versgebakken koekjes van je collega. Magere eiwitten, goede vetten en koolhydraten eten bij elke maaltijd, vooral bij de lunch, geeft je een voldaan gevoel, houdt je geconcentreerd en zorgt dat je niet afgeleid wordt door de overheerlijke geur van zelfgemaakte koekjes.

Eet niet langer dan vier uur niets

Vaak eten mensen tussen de lunch en het avondeten gedurende zes of zeven uur niets. Helaas kan dit tot eetbuien leiden in de late avond. Het valt dus aan te raden om na je lunch, rond half vier of vier uur een snack te eten, zodat je geen energiedip krijgt. Ook als je vroeg ontbijt, is het verstandig om niet te wachten tot de lunch om iets te eten. Gun jezelf tussen tien en elf uur 's ochtends een stukje fruit of een ander gezond tussendoortje.

(nm) – Bron: Mnm.com 

24 december 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook