Vakantiegeld
Vorige

1 van 20

Volgende
Volgend artikel:

Jaarlijks vakantiegeld: waar heb jij recht op?

Hoe spendeer je best je vakantiegeld?

vakantiegeld
Het woord zegt het zelf: vakantiegeld is geld dat je kunt spenderen aan een mooie reis. Maar doe je dat ook? Je kunt evengoed een nieuwe droogkast kopen. Of het extraatje gewoon op je spaarrekening parkeren. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Experten zijn het unaniem eens: het vakantiegeld geef je best uit aan dingen die je ook écht gelukkig maken. Een vakantie, bijvoorbeeld. Maar er is meer!

1. Momenten boven spullen

Het zijn de dingen die je deelt met anderen die je écht gelukkig maken. Een vakantie met het gezin of de hele familie. Maar evengoed een uitstapje met vrienden of een concert van je favoriete artiest. Die dingen geven je energie en zorgen ervoor dat je het dagelijkse leven weer vol goede moed kunt oppakken.

2. Spaarpotje spijzen

Dat is dan weer niet zo’n goed idee. Zeker omdat de rente zo laag is. Investeer daarom liever in iets waar je later de vruchten van plukt. Je vakantie is het ideale moment om eens stil te staan bij je carrière. Wil je verandering? Gebruik het geld dan voor een opleiding of een cursus om je professionele leven nieuw leven in te blazen.

Ontdek: Waaruit bestaat het vakantiegeld?

3. Tijd kopen

Heel simpel: in plaats van je geld uit te geven aan kleren en spullen die je niet echt nodig hebt, kun je ook een huishoudhulp inschakelen. Je geeft jezelf in dat geval wat meer vrije tijd om de dingen te doen die je echt graag doet. En dat maakt je volgens heel wat wetenschappers gelukkiger.

4. Goede doelen

De beste manier om gelukkig te worden? Dat is door anderen te helpen die het minder goed hebben. Misschien kan je buurman wel een steuntje in de rug gebruiken, of ligt een goed doel je nauw aan het hart. Let wel: heb je zelf nog wat schulden af te lossen? Doe dat dan eerst, zodat je je financieel niet al te veel zorgen meer moet maken.

Bereken: Hoeveel bedraagt jouw vakantiegeld?

(dt/em) - Foto: Sabine Peters / Kredite.org - Bron: Algemeen Dagblad

16 juli 2019
Anderen bekeken ook