Vorige

1 van 149

Volgende
Volgend artikel:

Hoe lang moet jouw cv zijn?

Hoe artificiële intelligentie het cv van de toekomst zal bepalen

18 juli 2016
Recruiter met CV
Het is een kwestie van tijd wanneer het cv van de toekomst echt zijn intrede zal maken.
Heb je al eens gelogen op je cv? Je bent niet alleen, bijna iedereen doet het! Maar in de toekomst denk je toch best twee keer na vooraleer je zegt dat je perfect Frans spreekt, en eigenlijk niet verder komt dan bonjour. De artificiële intelligentie doorprikt die leugen meteen.

Artificiële intelligentie is letterlijk overal. Of toch bijna, want in de wereld van de rekrutering is het gebruik ervan nog vrij beperkt. Maar dat is gewoon een kwestie van tijd, want het is voor onderzoekers vrij duidelijk hoe het cv van de toekomst er zal uitzien.

Een digitale persoonlijke ruimte met beveiligde gegevens, beheerd door artificiële intelligentie waarin alle informatie over onze professionele loopbaan, vaardigheden en persoonlijkheid worden gecentraliseerd. Geen papieren vodje meer, of een rommelig LinkedIn-profiel.

Personal assistant

Hoe ziet dat er concreet uit? Wel, het cv van de toekomst bevat drie innoverende elementen: een personal assistant, blockchaintechnologie en een centraal opslagpunt. De door artificiële intelligentie gecontroleerde personal assistant helpt de kandidaat om de beste mogelijkheden of trainingen te volgen.

De blockchaintechnologie zorgt ervoor dat de persoonlijke ruimte geanonimiseerd kan worden en bepaalt wie toegang krijgt tot de gegevens. Daardoor wordt de persoonlijke informatie beschermd, en kan die dus ook niet zomaar gewijzigd worden. Liegen over het diploma, jobs of skills kan dus niet meer.

En tot slot wordt het cv een centraal opslagpunt dat alle documenten en professionele contacten bevat waar je altijd en overal toegang tot hebt. De artificiële intelligentie kent de carrière, de competenties en de voorkeuren tot in de puntjes.

Eén klik

Voor de werkgevers is het alvast iets om naar uit te kijken, want met de nieuwe cv’s krijgen zij in één klik toegang tot de beste shortlist op de markt. Het bespaart niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een veel efficiënter proces.

Hoe lang we nog precies moeten wachten op het nieuwe cv is niet duidelijk, maar de eerste stappen zijn wel al gezet. Denk maar aan het profiel op LinkedIn, dat vandaag het referentiepunt is voor het cv. En dat terwijl de technologie die daar aangeboden wordt, nog relatief beperkt is.

Face to face

Het is een kwestie van tijd wanneer het cv van de toekomst echt zijn intrede zal maken. Maar één ding is zeker: het zal niet de volledige wereld van rekrutering op z’n kop zetten. Een persoonlijke ontmoeting is van essentieel belang in het sollicitatieproces, want artificiële intelligentie kan geen oordeel vellen over soft skills.

(dt/em) - Bron: Michael Page 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14898 andere jobs