Vorige

1 van 744

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Het loon van een vrijwilligers- en productiemedewerker bij Kavka vzw: 1.560 euro bruto

18 juli 2016
We vroegen aan Jean-Thierry Nsanzineza (22) uit Deurne wat hij doet en hoeveel hij verdient...
Jean-Thierry Nsanzineza (22) uit Deurne (Antwerpen)
  • Studies: Toegepaste Informatica (stopgezet), Sociaal Werk (stopgezet)
  • Gezinssituatie: Inwonend bij ouders
  • Bruto maandloon: 1.560 euro
  • Netto maandloon: 1.457 euro
  • Extralegale voordelen: woon-werkvergoeding, telefoonabonnement (voor het werk), maaltijdcheques, gratis shows bij Kavka en Zappa.

Wat doe je als job?

Ik ben de vrijwilligers- en productiemedewerker van Kavka vzw.

Wat houdt die functie in?

Ik sta in voor alle vrijwilligers die actief zijn bij Kavka. Dat houdt in dat ik me bezig houd met het zoeken van nieuwe vrijwilligers, het welzijn van onze vrijwilligers, en alle administratie rond en het evalueren van die vrijwilligers. Daarnaast zie ik ook dat we hen goed bedanken door middel van uitstapjes, gratis workshops en vrijwilligersfeestjes.

Naast vrijwilligersmedewerker ben ik ook productiemedewerker. Hier zie ik dat de opstart van een productie goed verloopt: organisatie en artiesten ontvangen, kassa's klaarleggen, een briefing schrijven voor de vrijwilligers... Basically alles wat er moet gebeuren voor dat de deuren van een feest of concertavond opengaan.

Hoe ben je bij Kavka terechtgekomen?

Voor dat ik deze job ben begonnen, was ik al vrijwilliger in verschillende zalen hier in Antwerpen: Stampmedia, Trix, Het Bos en vervolgens Kavka.

Initieel vond ik het vrijwilligerswerk leuk omdat ik daardoor gratis naar shows kon. Bij Kavka heb ik uiteindelijk mijn liefde voor vrijwilligerswerk écht ontdekt. Wat me zo lang bij Kavka heeft gehouden, is de vrijheid en verantwoordelijkheid die je hier krijgt.

Destijds was ik net begonnen met mijn hogere studies, maar helaas was mijn liefde voor het vrijwilligerswerk te groot geworden. Ik ben begonnen met toegepaste informatica aan Karel de Grote Hogeschool. Dat jaar heb ik ook studentclubs leren kennen en door het vele feesten was dat jaar verpest. Vervolgens ben ik Sociaal werk gaan studeren aan AP hogeschool, omdat het goed aansloot bij de passies die ik had ontdekt. Helaas had ik het iets te bont gemaakt en realiseerde ik dat het beter was om te stoppen met school en al te beginnen werken. Ik heb even bij Ultimate Services gewerkt. Die organisatie levert personeel voor festivals en beurzen. Maar er waren hier ook doorgroeimogelijkheden dus ik besloot om me daar in te verdiepen tot ik zou staan waar ik wou staan.

Zo’n 3 maanden later kreeg ik een oproep van de inhoudelijk coördinator van Kavka vzw met de vraag of ik meteen zou kunnen beginnen, omdat ze met een personeelstekort zaten. Dit zou maar een tijdelijke job zijn van 2 maanden, maar toch ben ik er meteen op gesprongen, terwijl ik goed wist dat het slechts voor 2 maanden zou zijn. Dit was dan mijn eerste 'volwassen' professionele ervaring.

Toen het einde van mijn termijn in zicht kwam, vroegen ze me om weer op gesprek te komen en boden ze nog 3 maanden aan en na die 3 maanden nogmaals. Tot mijn verbazing zegt de wetgeving dat als een contract van bepaalde duur 3 maal verlengd wordt (voor dezelfde functie) dat ze jou na de derde keer een contract van onbepaalde duur moeten geven. Ze hadden dus de keuze om mij te ontslaan, of om me voort te laten werken. Ze besloten om me voort te laten werken en nu werk ik vast tot op de dag van vandaag in Kavka.

Doe je je job graag?

Ik voel me vereerd dat ik deze job mag doen. De job geeft veel voldoening. Ik ben zelf heel hard gegroeid als mens in Kavka en het is heel aangenaam om onze vrijwilligers te zien groeien, en dat ik daar een klein deel van uit maak. Ook heb ik de beste collega's die je je maar kan voorstellen. Ik denk dat het menselijk karakter van de job de job juist zo mooi maakt. Je ziet zowel jezelf als de mensen waar je mee werkt, onze vrijwilligers, groeien.

Hoeveel verdien je maandelijks?

Ik verdien 1.560 euro bruto en 1.457 euro netto. Daar bovenop krijg ik een woon-werkvergoeding, een werktelefoonabonnement, maaltijdcheques en natuurlijk gratis shows in Kavka en Zappa.

Wat vind je van je loon?

Ik heb zeker niet te klagen. Ik woon nog bij mijn moeder, dus daar spaar ik al een grote kost mee uit. Ondertussen betaal ik 200 euro per maand ter compensatie, maar daar zit ik niet echt mee in. Verder kan ik alles doen wat ik wil doen. Ik heb budget om op vakantie te gaan, festivals af te schuimen en af en toe gezellig op café te gaan met vrienden. Dat is wat ik op dit moment nodig acht te hebben. Later zal ik meer geld nodig hebben voor structurelere zaken zoals mijn huur, pensioensparen, etc.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Neen, ik denk dat ik zoals velen nood heb aan een betekenisvolle job. Ik vind het heel belangrijk dat ik voldoening haal uit mijn job. Ik associeer jobs waar veel geld mee gepaard is als commercieel en té gericht naar 'targets' halen. Die constante druk naar ‘beter doen’ terwijl je goed genoeg weet dat je het al uitstekend doet, is niet aangenaam volgens mij.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk contractueel 32 uur per week, maar door het karakter van mijn werk kan dat soms wat meer of minder zijn.

Omdat ik in de evenementensector werk, werk ik voornamelijk ‘s avonds en tijdens de weekends. Een nachtje werken zit er dus soms ook in. Daar zit ik niet zo zeer mee in, omdat ik geen ochtendmens ben. Dat is wel iets dat aanpassen zal zijn als ik ooit een andere job zou beoefenen. Omdat ik doorgaans werk van dinsdag tot zaterdag, geef ik veel weekends af en daar zit ik soms een beetje mee in. Daarentegen hebben we wel leuke feesten en concerten, dat maakt veel goed.

Tijdens de zomermaanden heb ik veel minder werk omdat we een zomerstop houden. We kunnen toch niet opboksen tegen festivals, net zoals veel concertzalen. Omdat ik 4/5de werk kan ik daardoor uitkijken naar flexi-jobs voor tijdens de zomer. Meestal draai ik dan mee op festivals om de zomermaanden te overbruggen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

De drankjes die ik consumeer tijdens concerten of feestjes, maar ook aan de reizen die ik maak. Daarnaast geef ik graag geld uit als ik met vrienden weg ben. Een rondje in de kroeg gebeurt hier en daar wel eens.

Waar kan je geen geld aan uitgeven?

De taxi in Antwerpen. Voor een afstand van 3 kilometer betaal je al snel 15 à 20 euro afhankelijk van welke route de taxichauffeur neemt. Daarom pak ik liever de benenfiets (te voet) naar huis na een nachtje uit.

Wat zou je doen als je de lotto won?

De praktische kant en hoe alles in zijn werking gaat, laten we even achterwege. Ik zou een groot deel afstaan aan goede doelen. Zowel lokaal als internationaal. Vervolgens zou ik het hoofdgebouw van Kavka opkopen, om de banden met de overheid te kunnen breken en ons eigen ding meer te kunnen doen. Ook zou ik al onze buren uitkopen die niet zo goed tegen 'stadslawaai' kunnen.

Daarnaast zou ik nog geld investeren om mijn familie weer bijeen te brengen, omdat ze door de Rwandese genocide zijn moeten vluchten. Tot slot wil ik ook heel de wereld ontdekken samen met mijn vriendin.

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

(sjv) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16455 andere jobs