Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een jeugdhuiswerker: 1.345 euro netto

We vroegen Willem Vounckx (27) uit Aarschot hoeveel hij verdient ...
Willem Vounckx Willem Vounckx (27), Aarschot
  • Beroep: jeugdhuiswerker bij jeugdcentrum Moevement in Lier
  • Privé: gehuwd
  • Brutoloon: 1.967 euro
  • Nettoloon: 1.345 euro
  • Extra: maaltijdcheques en gsm

Wat doe je voor job?

Als medewerker van de stad ondersteun ik jongeren bij het organiseren van het jeugdhuis. Dat houdt in dat ik deze vrijwilligers help bij de algemene werking van het jeugdhuis, de administratieve werking van de vzw, de boekhouding en bij het organiseren van allerhande vrijetijdsactiviteiten.

België telt meer dan 400 jeugdhuizen, maar slechts een kwart daarvan kan een beroep doen op een jeugdhuiswerker. Eén van de voordelen van de aanstelling van een jeugdhuiswerker is dat er meer continuïteit is, want veelal draaien vrijwilligers maar 1 tot 2 jaar mee in een jeugdhuis.

Doe je je job graag?

Ja, absoluut! Ik heb een boeiende job met veel afwisseling. Ik ben ook heel graag met jongeren bezig en coach hen graag. Dat bijbrengen gebeurt meestal heel spontaan: als vrijwilliger in een jeugdhuis leren jongeren namelijk al doende allerhande vaardigheden zoals budgetteren, vergaderen, promotie voeren, verantwoordelijkheid opnemen, ...

Wat vind je van je inkomen?

Ik heb een degelijk loon met een extra vergoeding voor avond- en weekendwerk. Het is bovendien ongeveer hetzelfde als wat ik verdiende als opvoeder.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk 37,5 uur per week. In de drukkere periodes - van september tot november en van februari tot mei - heb ik wekelijks wel wat overuren, maar die kan ik nadien recupereren. De minder drukke periodes zijn de examen- en vakantieperiodes.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee. Ik zou alleen van werk veranderen mocht ik geen uitdagingen meer hebben in mijn huidige job. Maar voorlopig zit dat helemaal goed.

Spaar je?

Ja, ik probeer iedere maand een beetje te sparen.

Wat is je grootste kost?

Mijn hypothecaire lening.

Let je meer op je centen door de crisis?

Ja, omdat we willen verbouwen, gaan we iets bewuster om met geld.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan surfen, surfvakanties, cd’s, platen en concerten.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou met een deel van het bedrag de verbouwing van ons huis financieren en gaan surfen in Zuid-Afrika en Australië. Een ander deel zou ik opzij zetten voor mijn toekomstige kinderen.

(mr) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via online@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

26 april 2013
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook