Het loon van...
Vorige

1 van 785

Volgende

Het loon van een jongerenmedewerker van het ABVV: 1.530 euro netto

We vroegen Farid El Afi (36) uit Berchem hoeveel hij verdient ...
FArid El Afi, jongerenmedewerker bij het ABVV Vlaams-Brabant Farid El Afi (36), Berchem
  • Beroep: jongerenmedewerker ABVV Vlaams-Brabant
  • Privé: ongehuwd
  • Brutoloon: 2.420 euro
  • Nettoloon: 1.530 euro
  • Extra: maaltijdcheques

Wat doe je voor job?

Ik ben jongerenmedewerker bij het ABVV Vlaams-Brabant in Leuven. Mijn job bestaat uit twee luiken. Enerzijds beantwoord ik vragen van jongeren of hun ouders rond jeugdvakantie, deeltijds leren, stage, studentenwerk en ‘wat na het afstuderen?’. Ik help ook bij het invullen en berekenen van studietoelages. Deze diensten verleen ik aan alle jongeren, ongeacht of ze lid zijn van ABVV Jongeren of niet. In Vlaanderen telt onze jongerenwerking momenteel zo’n 20.000 leden.

Anderzijds ben ik verantwoordelijk voor de promotie van de jongerenwerking. Via infosessies, contacten met schoolverlaters en acties rond werk en werkloosheid willen we onze werking beter bekend maken onder jongeren en in de media. In de zomer staan wij bijvoorbeeld op verschillende festivals en onlangs organiseerden we een leuke sinterklaasactie.

Doe je je job graag?

Ja, uiteraard! Ik besef dat ik in een unieke werkomgeving zit: mijn job is inhoudelijk erg interessant en ik werk in een open organisatie die vertrouwen en integriteit op de eerste plaats zet. Zo krijgen we hier veel vrijheid en worden we gestimuleerd om initiatief te nemen, onszelf te ontplooien en bij te leren. Hierdoor kan ik mijn creatief talent - ik heb ervaring met programmeren, met het maken van muziek en film en met het ontwerpen van affiches – ten volle gebruiken bij bijvoorbeeld het uitdenken en uitwerken van acties. Op mijn initiatief zijn we onlangs ook gestart met het ontwikkelen van een applicatie voor iPhone en Android-telefoons.

En het ABVV vecht tegen onrecht, dus ik voel me hier als een vis in het water!

Hoeveel uren werk je per week?

Een normale werkweek is 35,5 uur. In de realiteit loopt dit soms hoger op, maar die overuren kunnen we op een later moment recupereren. Maar ik ben eigenlijk dag en nacht met mijn job bezig, omdat het ook mijn passie is. Ik volg de media en ben constant op zoek naar opportuniteiten op het vlak van jongerenwerking.

Wat vind je van je inkomen?

Mijn loon is een gemiddeld, normaal loon. Maar ik doe deze job niet omwille van het geld, maar omwille van het engagement dat ik er in kwijt kan en de kansen die wij hier als werknemer krijgen om ons te ontplooien.

Spaar je?

Neen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan softwarepakketten voor muziek en beeldvorming, lekker koken, op stap gaan met vrienden en vrienden een handje helpen.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou over de hele wereld jeugdhuizen opstarten waarin (kansarme) jongeren de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Er zou dus van alles aanwezig zijn om hen te stimuleren, maar het zou eveneens een opvangplek zijn en een plaats waar ze begeleid worden en een opvoeding krijgen. Op deze manier zou ik hen de kans willen geven om uit de armoede te stappen.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

11 februari 2013
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook