Het loon van...
Vorige

1 van 867

Volgende
Volgend artikel:

Welke ingenieur verdient het meest?

Het loon van een student redder: 752 euro netto

We vroegen aan Jens Heremans (22) uit Mechelen hoeveel hij verdient ...

Jens Heremans (22), Mechelen

  • Beroep: redder
  • Privé: student
  • Brutoloon: 752 euro (11 euro per uur, tijdens de zomermaanden wat meer
  • Nettoloon: 752 euro
  • Extra's: geen

Wat doe je voor job?

Tijdens de weekends en in de zomervakantie werk ik als redder in het Provinciaal Sport- en Recreatiedomein De Nekker in Mechelen. Ik houd dan toezicht ofwel op het openlucht terrein, ofwel in het zwembad. Tijdens de zomermaanden is het erg druk. Dan moet je het overzicht bewaren en er ook op toezien dat iedereen zich aan de regels houdt. Mensen schatten dit beroep soms te gemakkelijk in. Ze denken dat we lekker van het goede weer kunnen genieten, maar het is geen job waarbij je even een kaartje kunt leggen.

Doe je je job graag?

Ik ben student lichamelijke opvoeding en deze job kadert in het verlengde van mijn opleiding. Het is leuk werk voor een jobstudent, omdat je zo ook nieuwe mensen leert kennen. Achter een bureau of aan de kassa zitten, is maar saai. Als redder ben je de hele tijd bezig met meerdere taken en je bent altijd op een andere plaats. Door die variatie gaat de tijd snel voorbij.

Hoeveel uren werk je per week?

Omdat ik student ben, werk ik alleen tijdens het weekend (twee dagen) en de zomervakantie (ook op weekdagen). Er zijn drie shiften te verdelen tussen acht redders: ofwel van 9 tot 18u ofwel van 10u tot 19u, maar altijd maximum tot 20u ‘s avonds. (De vaste medewerkers werken tot 22u30.) Je bent dus 9 uur per dag bezig en dat is vrij vermoeiend omdat je er altijd je aandacht moet bijhouden. Per maand werk ik gemiddeld 10 dagen. Tijdens de zomerperiode zelfs nog een beetje meer.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben best tevreden met wat ik verdien: 11 euro per uur, wat ongeveer 100 euro per gepresteerde dag opbrengt. Dat verschilt zelfs niet veel met het loon van vaste medewerkers. Ook je vervoersonkosten worden vergoed indien je niet in Mechelen woont.

Zou je van job veranderen om meer te verdienen?

Als vakantiewerk is dit echt leuk. Ik kende vooraf al veel collega’s en leer er veel nieuwe mensen kennen. De job biedt naast het inkomen dus ook netwerkmogelijkheden. Daarom zou ik dit wel blijven doen als vakantiewerk, maar wanneer ik ben afgestudeerd, hoop ik op een job in het onderwijs.

Spaar je?

Ik heb al wel wat opzij kunnen zetten aangezien ik twee dagen per weekend kan werken. Dat brengt al snel een mooi maandloon op. Daarvan zet ik een deel opzij voor later of om op vakantie te gaan.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Aan sportmateriaal. Ik speel basketbal en koop wel eens geregeld nieuwe sportuitrusting of -attributen.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou stoppen met vakantiewerk, maar wel mijn opleiding afmaken. Nadien zou ik enkele jaren genieten alvorens te gaan werken.

(kc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

28 februari 2014
Anderen bekeken ook