Het loon van...
Vorige

1 van 758

Volgende

Het loon van een onderwijsondersteuner: 2.000 euro netto

16 juli 2012
We vroegen Veerle Peeters (45) uit Steenokkerzeel hoeveel zij verdient ...
Veerle Peeters (45) uit Steenokkerzeel, onderwijsondersteuner
  • Naam: Veerle Peeters
  • Leeftijd: 45
  • Woonplaats: Steenokkerzeel
  • Beroep: onderwijsondersteuner
  • Nettoloon: 2.000 euro
  • Voordelen: geen
  • Sparen per maand: niet

Voor mijn job bied ik leerkrachten van de basisscholen binnen Brussel ondersteuning op vlak van taalvaardigheidsonderwijs. Taalvaardigheid zit in vele vakken: wereldonderricht, rekenen, taal. We bekijken samen hoe we het onderwijs best aanpakken en koppelen dit aan een visie, om zo tot beter onderwijs te komen. Mijn werk lijkt me wel goed betaald. Op dit moment sparen we nog niet echt, maar dat komt omdat we net een huis gekocht hebben en een ander verkocht. Bovendien zit mijn dochter van 19 op kot, wat toch ook wel wat kost.

‘We leven heel zuinig’

Wat onze grootste kost is - buiten het huis - is nu even moeilijk te zeggen. We leven heel zuinig en letten wat op onze aankopen. Boodschappen doen we bij de Aldi, Lidl of Colruyt, maar dat hebben we altijd al wel gedaan. We gaan dit jaar ook niet op vakantie. Vorig jaar zijn we naar Spanje geweest, op uitnodiging van vrienden, en met Pasen hebben we geprofiteerd van een geschenk voor onze trouw vorig jaar: een citytrip naar Firenze.

In mijn vrije tijd hou ik me bezig met beeldende kunst en zingen. Ik maak beelden en keramiek en stel dat ook tentoon bij mij thuis en op de academie. Ik heb ook een eigen website; www.veerkrachtigelijven.be. Voor dat beeldhouwen heb je heel wat materiaal nodig, maar eens je de basisinstallatie hebt, moet je enkel nog het materiaal om mee te werken kopen, zoals stenen of klei. Hoeveel ik daarvan koop, wisselt sterk. Wanneer ik een tentoonstelling plan, heb ik uiteraard meer materiaal nodig dan anders. Samen met vijf andere vrouwen zing ik ook in een vrouwelijke a capella groep, die we Better Than Chocolate hebben gedoopt. We bewerken popmuziek en zetten alle instrumenten om in stemgeluid. We treden dikwijls op in België en Nederland, al is het nu wat rustiger omdat we nieuwe nummers instuderen. (bvdb)
 


DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook