Het loon van...
Vorige

1 van 783

Volgende

Het loon van een medewerkster in een tuincentrum: 1.162 euro

We vroegen Bea Van Steenberghe (53) uit Herzele hoeveel zij verdient …
Bea Van Steenberghe (53), Herzele, medewerkster tuincentrum Bea Van Steenberghe (53), Herzele
  • Beroep: medewerkster tuincentrum
  • Privé: gehuwd en 2 kinderen
  • Brutoloon: 1.250 euro (4/5e)
  • Nettoloon: 1.162 euro
  • Extra’s: geen

Wat doe je voor job?

Ik werk al vijftien jaar in een tuincentrum. Dat doe ik vier vijfde, waarvan een dag in het weekend. Ik bedien de klanten en plant en verplant bloemen. Vroeger had ik een eigen bloemenwinkel, maar mijn man zag het niet meer zitten om me te helpen. En alleen ging dat niet.

Doe je je job graag?

Ja, want het is afwisselend werk. Ik heb gestudeerd aan de tuinbouwschool en ben blij dat ik doe wat ik wou doen. Het liefst maak ik bloemstukken. Ook met de klanten praten, is een deel van mijn job.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben niet echt bezig met mijn loon. Ik wist eerst zelfs niet hoeveel ik precies verdiende. Ik doen wat ik graag doe; dat is het belangrijkste.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, want ik denk niet dat ik in een andere job zo veel vrijheid zou krijgen. Onze baas komt hier bijna nooit. Wij doen onze job en hij vertrouwt ons. Ik zou het ook niet willen dat iemand altijd op mijn vingers zit te kijken.

Wat is je grootste kost?

Het leeuwendeel gaat naar de studies van mijn twee kinderen.

Let je meer op je centen door de crisis?

Toch wel. Ik koop bijvoorbeeld minder snel decoratie voor in huis. Ik merk het ook in de winkel: mensen kopen nog wel planten, maar niet meer zo veel tegelijk.

Waar droom je van?

Van een verre reis. Het liefst zou ik nog eens naar Sicilië gaan, maar dat is nu te duur. Een nieuwe kleerkast wil ik ook wel. Of eigenlijk: een nieuwe inhoud van die kast, een compleet nieuwe garderobe.

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

12 oktober 2012
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook