Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een zelfstandig tuinaannemer: 3.000 euro netto

We vroegen Patrick Staes (40) uit Willebroek hoeveel hij verdient ...
Patrick Staes uit  Willebroek, zelfstandig tuinaannemer Patrick Staes (40), Willebroek
  • Beroep: zelfstandig tuinaannemer
  • Loon: 3.000 euro
  • Extra’s: geen

Wat vind je van je inkomen?

Ik vind het best wel goed zo. Ik kan goed leven met mijn inkomen en doen en laten wat ik wil.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Nee, want ik ben erg tevreden over mijn job. Ik werk als zelfstandige in tuinaanleg en verdien goed mijn kost. Bovendien ben ik mijn eigen baas, een luxe die ik niet meteen zou willen opgeven.

Spaar je?

Ik zet regelmatig wat opzij maar niet van mijn loon. Ik heb een aantal beleggingen en van de opbrengst daarvan gaat er steevast wat naar mijn spaarboekje. Hoeveel we sparen, hangt af van die winst, dus sparen we geen vast bedrag per maand.

Wat is je grootste kost?

De afbetaling van ons huis. We betalen maandelijks zo’n 1.300 euro. Mijn partner werkt ook, dus betalen we samen, wat de last uiteraard een flink stuk vermindert.

Bespaar je op bepaalde zaken?

Ik kan niet meteen iets bedenken. We letten niet meteen op wat we uitgeven.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Het liefst van al aan eten en drinken. We gaan graag eens uit eten, maar vooral zelf koken is een hobby van me. Dat kan vanalles zijn, als het maar lekker is. Ook op reis gaan en skiën doen we graag. Daarnaast verzamel ik whisky. Ik ga vooral op zoek naar Schotse whisky’s en probeer daar een mooie collectie van aan te leggen. Sommige flessen koop ik om meteen of na een tijdje op te drinken, maar andere soorten whisky dienen in de eerste plaats om lang te bewaren. Ik zie mijn verzameling als een mooie vorm van beleggen.

Stel dat je morgen een fikse loonsopslag krijgt. Wat doe je met het geld?

Ik zou gewoon verder doen zoals ik nu bezig ben. Ik ben best tevreden met de manier waarop ik leef. Waarom zou ik er dan iets aan veranderen?

(bvdb) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

12 september 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook