Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Het loon van herbariumtechnicus in de plantentuin van Meise: 1.436 euro netto

Wij vroegen Wouter Roelandt (29) uit Opwijk hoeveel hij verdient …
Wouter Roelandt Wouter Roelandt (29) uit Opwijk
  • Beroep: herbariumtechnicus Plantentuin Meise
  • Privé: alleenwonend
  • Brutoloon: 1.988,15 euro
  • Nettoloon: 1.436 euro
  • Extra’s: fietsvergoeding, tweetaligheidspremie (30 euro netto per maand), glijdende werkuren

Wat doe je voor job?

Ik ondersteun de wetenschappers in de Plantentuin van Meise. Eigenlijk kan je mijn werk een beetje vergelijken met een bibliothecaris. De nieuwe planten of zij die van naam veranderen, zet ik op de juiste plaats in onze ‘plantenbibliotheek’. Planten die binnenkomen, moet ik persen en drogen. Daarna gaan ze de vriezer in: één week op -50 graden. Zo proberen we de broodkever kapot te krijgen, ondanks zijn naam is hij wel degelijk een groot gevaar voor onze planten.

Doe je je job graag?

De natuur interesseert me. De eerste zes maanden heb ik planten moeten monteren. Sindsdien doe ik meer gevarieerd werk, dat is wel tof. Ik kan echt mijn plantenkennis opbouwen. Nu herken ik planten in de berm, daar waar ik er vroeger zelfs niet naar keek (lacht). Af en toe kan ik ook naar het buitenland. In Congo ben ik zo bijvoorbeeld mee de digitalisering van hun plantencollectie gaan opstarten.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben best tevreden. De glijdende werkuren en de fietsvergoeding springen er bovenuit. Het is niet zo dat ik een hele week van 9 tot 5 moet werken. Plus: ik kan mijn overuren recupereren. Dagelijks fiets ik 30 kilometer van en naar mijn werk, wat neerkomt op zo’n 100 euro netto per maand.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Met het geld van mijn fietsvergoeding heb ik me twee fietsen aangeschaft: een gewone en een trekkingfiets. Met enkele (oud-)leiders van Chiro Wemmel zijn we vorig jaar van Wemmel naar Praag gefietst, dit jaar gingen we van Goteborg naar hier.

Wat zou je doen als je de lotto wint?

Ik zou wel blijven werken, denk ik. En ik koop me een huis met een toffe tuin met wat Belgische planten in. Ik ben nogal fan van monocotylen, planten met lijnvormige bladeren en parallelle nerven, zoals sneeuwklokjes, tulpen en krokussen. (mr)

(mr) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

14 november 2014
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte