Het loon van...
Vorige

1 van 787

Volgende

Het loon van een autoverkoper bij Cardoen: 1.300 euro netto

We vroegen Gwen Lebon (29) uit Gent hoeveel hij verdient ...
Gwen Lebon, autoverkoper bij Cardoen in Gent Gwen Lebon (29), Gent
  • Beroep: autoverkoper bij Cardoen
  • Burgerlijke staat: ongehuwd, geen kinderen
  • Nettoloon: 1.300 euro
  • Extra’s: maaltijdcheques, pensioenplan en verkoopcommissie

Wat doe je voor job?

Ik verkoop auto’s en doe de administratie die daarmee samenhangt: dossiers opvolgen, facturen maken, … Sinds twee maanden zitten we met Cardoen Gent in een volledig nieuw gebouw: met onze 6.000 m2 hebben we de grootste autoshowroom van Oost- en West-Vlaanderen.

Doe je je job graag?

Ja, want hier kan je de wagens echt tonen. Dat spreekt me veel meer aan dan auto’s verkopen op basis van een prentje in een catalogus. Bovendien is Cardoen een familiebedrijf en dat merk je aan alles. Karel, de grote baas, komt regelmatig langs. Hij kent zelfs iedereen zijn verjaardag.

Dat sociale is blijkbaar belangrijk voor jou?

Ik ben heel graag in gesprek met mensen. Dat sociale heb ik te danken aan de goede opvoeding van mijn ma en pa. Ik help mensen ook graag, op alle vlakken. Klanten die niet veel op de baan zijn, zal ik nooit een dure wagen aansmeren.

Wat vind je van je inkomen?

De balans tussen loon en werk is oké. Bovenop mijn basisloon krijg ik een commissie die afhangt van het aantal auto’s dat ik verkoop. En ik ben twee dagen per week thuis: ’s woensdags en een dag in het weekend.

Wat is je grootste kost?

Mijn lening, ik heb een jaar geleden een huis met tuin gekocht in Gent. Ik ben daar graag in bezig en als ik op reis toffe dingen zie, gebruik ik die in mijn woning.

(mr)

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

11 januari 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook