Vorige

1 van 719

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig loopbaancoach / trainer: tussen 2.000 en 2.400 euro netto

Het loon van een au pair in Amerika: 195,75 dollar per week

28 februari 2018
We vroegen aan Sara uit Oostham wat haar job in de Verenigde Staten inhoudt en hoeveel ze verdient.
Sara Geys
  • Leeftijd: 21
  • Gemeente (en land): Oostham, nu tijdelijk in Alexandria, Virginia (Verenigde Staten)
  • Beroep: au pair
  • Studies: Begeleider in de kinderopvang (volwassenenonderwijs)
  • Privé: alleenstaand
  • Loon: $195,75 per week (zo’n 157 euro)
  • Extralegale voordelen: kost en inwoon

Wat doe je als job?

Ik werk ondertussen acht maanden als au pair bij een gezin met twee kinderen in Alexandria, Virginia. In de eerste plaats is het mijn taak om voor de kinderen te zorgen wanneer de ouders gaan werken. Ik help hen ’s morgens met aankleden, wassen en eten om hen daarna naar school te brengen. Wanneer de kinderen weer thuis zijn, speel ik met hen. Dat vind ik het allerleukste. En voor de rest ruim ik de kamers op en help ik met enkele huishoudelijke taken, zoals het eten geven van de katten. Dat is niet verplicht, want het programma omvat eigenlijk enkel het verzorgen van de kinderen, maar er zijn veel au pairs die ook met wat andere kleine taakjes helpen omdat het de band met de familie versterkt.

Doe je je job graag?

Enorm graag zelfs. Het kriebelde al heel lang om naar de Verenigde Staten te reizen en toen ik tijdens mijn studie ‘Begeleider in de kinderopvang’ kennismaakte met de programma’s van Au Pair in America, was ik meteen verkocht. Nu kan ik met kinderen werken én de VS ontdekken. Ik maak hier veel internationale vrienden en leer de Amerikaanse cultuur heel goed kennen. Ik vond het bijvoorbeeld heel leuk om Halloween mee te maken omdat je dat normaal enkel in de films ziet.

Wat vind je van je loon?

Ik ben tevreden met mijn loon omdat ik niet veel kosten heb. Ik woon gratis bij mijn gastfamilie en krijg hier ook eten. Mijn wekelijkse loon kan ik gebruiken voor leuke dingen zoals uitstapjes, reizen en restaurantbezoekjes met vrienden.

Hoeveel uren werk je per week?

Een au pair mag maximum 45 uur per week en 10 uur per dag werken. Overuren zijn verboden. Zelf werk ik 9 uur op maandag en vrijdag, en zo’n 5 uur op dinsdag, woensdag en donderdag.

Spaar je?

Ik probeer nooit meer dan $50 per week uit te geven, want ik wil zoveel mogelijk sparen om hier te kunnen reizen. En dat lukt goed, omdat ik niet veel zelf moet betalen.

Wat is je grootste kost?

Momenteel geef ik het meeste geld uit aan eten en films. In het weekend spreek ik vaak af met andere au pairs om samen fastfood te proberen. En ik ga hier vaak naar de bioscoop om mijn Engels te verbeteren.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik geef hier niet veel geld uit aan kleding en decoratie, want dat kan ik heel moeilijk mee naar huis nemen. Ik heb geen zin om volle dozen naar huis te sturen of mijn spullen hier te verkopen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Films, eten en reizen. En dat doe ik met veel plezier. Ik wil echt ten volle genieten van mijn tijd hier, dus ik probeer zoveel mogelijk te reizen wanneer ik er de tijd voor heb.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou af en toe verlof nemen om wat meer te kunnen reizen, maar ik zou nooit helemaal stoppen met werken. Ik doe mijn job gewoon veel te graag. Wel zou ik ervoor zorgen dat ik afwisselend in België, de Verenigde Staten en eventueel een ander land zou kunnen wonen. Zo kan ik mijn familie wat vaker zien, nog meer van mijn gastland genieten en nieuwe delen van de wereld ontdekken.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15187 andere jobs