Vorige

1 van 719

Volgende
Volgend artikel:

Het loon van een zelfstandig loopbaancoach / trainer: tussen 2.000 en 2.400 euro netto

Het loon van een au pair in Australië: 1.000 euro

16 februari 2018
We vroegen aan Marie-Lou (22) uit Ronse/Melbourne hoeveel zij verdient en hoe haar dagindeling eruit ziet.
Marie-Lou De Maeseneire
  • Leeftijd: 22
  • Gemeente (en land): Melbourne (Australië)
  • Beroep: au pair
  • Studies: kleuteronderwijs
  • Privé: inwonend bij haar gastfamilie
  • Netto maandloon: 360 Australische dollar (235 euro) per week
  • Extralegale voordelen: kost en inwoon

Wat doe je als job?

Het takenpakket van een au pair is in elk gezin anders. Voor mij is het simpel: ik zorg voor een baby van bijna één jaar wanneer haar ouders er niet zijn. Dus ik doe verschillende activiteiten met haar: ik ga met haar naar het park of naar het winkelcentrum, en ik zorg ervoor dat ze slaapt en dat ze eten krijgt. In feite neem ik alle taken van de ouders over tot ze terug zijn. Mijn gastmama geeft ook nog borstvoeding, dus ik ben ook vaak op de school waar zij werkt, zodat het kindje tijdig gevoed kan worden.

Doe je je job graag?

Ik doe mijn job echt supergraag. Ik kom net terug van vijf weken vakantie, en ik was heel blij dat ik terug kon beginnen werken. Ik merk echt dat er een vertrouwensband is ontstaan tussen mij en ‘mijn’ kind, ook al was ze dan nog maar zes maanden oud toen ik begon. Ik voel mij ook echt thuis bij mijn familie hier, dus ik was blij dat we gewoon terug samen aan tafel zaten ’s avonds, en dat ik terug in mijn eigen bed kon slapen.

Wat vind je van je loon?

Ik ben blij met mijn loon. Het minimumloon in Australië is vastgelegd op 18 Australische dollar per uur. Daar zit ik natuurlijk ver onder, maar ik krijg kost en inwoon, dus ik moet in principe niets zelf betalen. Ik kan meer dan genoeg sparen om te gaan reizen wanneer mijn maanden als au pair erop zitten.

Hoeveel uren werk je per week?

Ik werk veertig uren per week, elke dag van 8 tot 16 uur. Dat is zo vastgelegd door de organisatie die mijn reis geregeld heeft.

Spaar je?

Het geld dat ik hier verdien, is ook bedoeld om hier te gebruiken. Als je op je eentje wilt rondreizen, moet je tours boeken, en dat kost heel wat. Ik werk in totaal zeven maanden, en dan ben ik van plan nog drie maanden rond te reizen met wat ik gespaard heb.

Wat is je grootste kost?

Ook al is het in principe inbegrepen, toch geef ik nog veel geld aan eten. Ik ga graag af en toe uit eten in de stad. En reizen, dat neemt ook een flinke hap uit mijn budget.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Aan kleren. Gewoon omdat ik hier maar 30 kilo bagage mee mag nemen, daar valt weinig aan te veranderen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Reizen. In het begin is het misschien lastig om zoveel geld uit te geven aan een tour, maar het is het toch altijd waard.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou een groot deel opzijzetten om aan mijn ouders en mijn familie te geven, en de rest zou ik gebruiken om te reizen. Ik ben niet zo’n langetermijnplanner, de toekomst biedt zich vanzelf wel aan. Het hangt er natuurlijk van af hoe groot de pot is, want ik kan moeilijk voor 25 miljoen euro gaan rondreizen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 15187 andere jobs