Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Het loon van een administratief bediende in het Deeltijds Kunstonderwijs: 1.754 euro

We vroegen aan Min (52) uit Lier hoeveel ze verdient.
Min (52)
  • Beroep: administratief bediende in het DKO
  • Diploma: gegradueerde in de orthopedagogie
  • Privé: gehuwd
  • Bruto maandloon: 2.711 euro
  • Netto maandloon: 1.754 euro
  • Extra’s: een lerarenkaart

Wat doe je voor job?

Ik ben administratief bediende in het Deeltijds Kunstonderwijs. Dat houdt in dat ik het onthaal doe in enerzijds de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en anderzijds in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten.

Doe je je job graag?

Ja, zeker. Ik kom heel veel in contact met zowel leerkrachten als leerlingen hier, en dat houdt het heel boeiend. Ook door het jaar blijft de job afwisselend. In september is er natuurlijk de inschrijvingsrush, doorheen het jaar onder andere de voorbereiding van concerten of voorstellingen en op het einde van het jaar moeten we de diploma-uitreikingen en het nieuwe schooljaar voorbereiden.

Wat vind je van je loon?

Ik was nog vrij verrast van hoeveel het was, maar natuurlijk mag het altijd ietsje meer zijn. Maar aangezien wij tot het onderwijs behoren is dat door het ministerie bepaald, dus dat zit er niet in.

Kan je sparen?

Wij zetten per maand 400 euro opzij, dat is inclusief pensioensparen. Maar het gebeurt ook dat we er dan andere maanden weer afhalen voor bepaalde onkosten.

Wat is je grootste kost?

Ons huis is afbetaald, dus de grootste hap uit het budget zijn onze verzekeringen en de energiekosten.

Waar kan je echt geen geld aan uitgeven?

Ik kan geen geld geven aan heel dure kleding. Met vier kinderen in huis is dat ook heel lang gewoon geen optie geweest. Geef mij maar de goedkopere stuks, die kwaliteit is vaak ook prima.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Quality time met mijn gezin. De kinderen zijn ondertussen allemaal het huis uit, maar voor een etentje met z’n allen of een weekendje weg, daar stop ik met plezier wat geld in.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou beginnen uitkijken naar een appartement voor ons twee, voor over enkele jaren, en de kinderen voorthelpen als zij zich willen settelen.

(sdc) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

19 januari 2018
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook