Het loon van...
Vorige

1 van 779

Volgende

Het loon van een galerijhouder: 1.500 euro netto

Wij vroegen Frans Vanhove (47) uit Herent hoeveel hij verdient.
Frans Vanhove Frans Vanhove (47) uit Herent
  • Burgerlijke staat: gescheiden
  • Beroep: galerijhouder
  • Voltijd/deeltijds: voltijds
  • Nettoloon: 1.500 euro
  • Brutoloon: nvt - zelfstandige
  • Extra’s: auto, gsm

Frans Vanhove baat zijn eigen galerij uit in Leuven. Hij zoekt zelf kunstenaars en laat ze hun werken tentoonstellen in de galerij. Doorgaans vind je werken van dertig tot veertig verschillende kunstenaars in zijn tentoonstellingsruimte. Drie tot vier keer per jaar organiseert Frans een tentoonstelling gewijd aan een kunstenaar. Op verkochte werken ontvangt hij een percentage van de verkoopprijs.

Wat vind je van je inkomen?

Ik maak me heel veel zorgen over mijn inkomen. Ik heb geen eigen huis en vraag me af of ik ooit nog een eigen huis zal kunnen kopen. Als dat niet het geval is, zal ik tot het einde van mijn dagen moeten werken. Want van mijn pensioen als zelfstandige zal ik nooit de huur van een huis kunnen betalen.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Als ik kon blijven werken als zelfstandige wel. Maar ik wil dit werk al doen van toen ik 20 jaar was. Ik werkte namelijk als student in een galerij en was meer met mijn studentenjob bezig dan met mijn rechtenstudie. Ik heb mijn diploma gehaald en heb dan twintig jaar in loondienst gewerkt in salesomgevingen. Het ergste wat me zou kunnen overkomen, is opnieuw in loondienst gaan werken. Ik had altijd miserie met mijn baas.

Spaar je?

Neen.

Wat is je grootste kost?

De huur van het gebouw waarin de galerij is gehuisvest.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Aan digitale tv of een dure auto. Dat interesseert me niet.

Waar geef je graag geld aan uit?

Aan muziek, boeken en kunst

Stel dat je morgen een grote som geld krijgt. Wat doe je met het geld?

Een eigen huis kopen.

(kg) 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

17 juli 2012
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte