Het loon van...
Vorige

1 van 762

Volgende

Het loon van een accountmanager: 2.100 euro netto

Juul Lobbestael (29) is accountmanager bij Lyreco. We vroegen hem wat hij daar doet en hoeveel hij verdient...
Juul Lobbestael (29) uit Scheldewindeke
  • Beroep: Accountmanager bij Lyreco
  • Studies: Bachelor Bedrijfsmanagement, specialisatie sales
  • Privé: Wettelijk samenwonend, 1 zoon
  • Bruto maandloon: 2.700 euro
  • Netto maandloon: 2.100 euro
  • Extralegale voordelen: Parkeerkaart, firmawagen met tankkaart, 130 euro maaltijdcheques, premies

Wat doe je als job?

Momenteel ben ik accountmanager bij Lyreco en onderhoud ik de klantenrelaties met de Federale Overheid in Vlaanderen en Brussel. Mijn dagen zijn goed gevuld met een mix van klantenbezoeken en administratie (mailverkeer, offertes, klantendossiers bijwerken, telefoons plegen).

Doe je je job graag?

Eigenlijk doe ik 100% waarvoor ik gestudeerd heb. De combinatie van op de baan zijn, meetings op kantoor en thuiswerk vind ik geweldig. Bovendien is elke dag anders bij mij. De ene dag zit ik samen met een kabinetssecretaris van een minister, de andere dag ben ik dan weer op bezoek bij een klein asielcentrum aan de andere kant van het land.

Zou je van werk veranderen voor een hoger loon?

Dat hangt zeer sterk af van de job an sich en alles wat erbij komt kijken. Uiteraard ben ik ook gevoelig voor het financiële aspect en als autofreak kan een mooiere wagen mij nog steeds bekoren, maar ik blijf wel nuchter en oordeel over het totaalpakket en dat zit nu zeker goed. Bovendien heb ik net interne promotie gemaakt en start ik vanaf 1 mei als key accountmanager voor de private accounts.

Wat verdien je precies?

Bruto verdien ik 2.700 euro, daarbij komen nog eens premies waardoor ik momenteel rond de 3.500 euro verdien. Daarbovenop heb ik een parkeerkaart, firmawagen met tankkaart en 130 euro maaltijdcheques. Netto hou ik rond de 2.100 euro over.

Wat vind je van je loon?

Ik vind zeker niet dat ik te weinig verdien. Zeker gezien de voordelen die ik heb.

Hoeveel uren per week werk je?

Dat is moeilijk te zeggen. De ene week zeker meer dan de andere. Het gebeurt bovendien vaak dat ik 's avonds nog mijn laptop terug open. Onlangs stond ik nog met klanten te bellen terwijl ik skiles gaf in Zwitserland, maar dat hoort erbij.

Spaar je?

Momenteel is dat eerder beperkt omdat we aan het verbouwen zijn. Binnenkort denk ik toch weer maandelijks 600 euro aan de kant te kunnen zetten.

Denk je aan je pensioen?

Ik heb een groepsverzekering van Lyreco en spaar ook privé. Bovendien zou ik me vervelen als ik hele dagen thuis zit, dus zit ik niet echt in met een latere pensioendatum.

Wat is je grootste kost?

Onze afbetaling voor de gezinswoning.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Dure kledij voor mezelf of de kinderen.

Waar geef je met plezier geld aan uit?

Ik heb onlangs een BMW R1200GS gekocht en die kostte wel wat. Daarnaast heb ik ook wat Vespa’s staan. Verder zaken zoals reizen en uit eten gaan, die staan bovenaan op mijn lijstje. Ook aan onze woning geef ik met plezier geld uit (decoratie, meubilair).

Wat zou je doen als je de lotto won? Waar droom je van?

Misschien een eigen zaak starten, misschien mijn motorpark nog wat uitbreiden… Nog wat meer reizen en gewoon beter leven in het algemeen. Een stille droom van mij is een vakantiehuisje in de Ardennen dus daar zou ik ook wel voor gaan dan.

(sjv) 

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op! 

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.
 

3 april 2017
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook