Het loon van...
Vorige

1 van 784

Volgende

Het loon van een accountmanager: 1.800 euro netto

We vroegen aan Daphné Maes (26) uit Waregem hoeveel ze verdient …
Daphné Maes (26), Waregem
  • Beroep: accountmanager
  • Diploma(‘s): Bachelor Business Management en Entrepreneurship
  • Privé: feitelijk samenwonend
  • Brutoloon: 2.500 euro
  • Nettoloon: 1.800 euro
  • Extra’s: bedrijfswagen, laptop en een gsm met bijhorend abonnement.

Wat doe je voor job?

Ik werk als accountmanager, wat mijn takenpakket redelijk uitgebreid maakt. Zo prospecteer ik in de markt, luister ik naar de behoeften van prospecten en bouw ik de relatie verder uit met huidige klanten. Deze job is echt iets voor mij: het is uitdagend en gevarieerd, want iedere klant is anders. Bovendien vind ik het telkens een leuke uitdaging om targets te behalen.

Hoeveel uren werk je per week?

Dat hangt af van de drukte. Het is zeker geen 9-tot-5-job. Ik durf ’s avonds na de huishoudelijke taken dan ook al eens verder te werken om iets klaar te krijgen.

Spaar je?

Ja, maar doordat we een huis hebben gebouwd is dat uiteraard niet eenvoudig. We proberen maandelijks een bedrag opzij te zetten, hoewel daar geen vast patroon in zit.

Wat vind je van je inkomen?

Ik ben zeker tevreden: het is de bestbetaalde job die ik heb sinds de start van mijn carrière enkele jaren geleden. Op zich is het inkomen voor mij niet het belangrijkste, wél de jobinhoud.

Wat neemt de grootste hap uit je budget?

We betalen een nieuwbouwwoning af, wat maandelijks toch een aanzienlijk bedrag is. Ook heb ik een paard: dat vraagt dikwijls extra zorgen. En dan zijn er natuurlijk nog mijn sociale contacten, waar ik met veel plezier geld aan besteed.

Waar kan je echt geen geld aan geven?

Grof geld uitgeven aan domotica vind ik momenteel maar niets. Aangezien de bouwwerken prioritair zijn, beschouw ik die kleine luxeproducten als dingen die veel geld opslorpen. Ik besteed sowieso niet graag geld aan iets dat enkel en alleen bijdraagt tot een statusgevoel. Zeker in deze levensfase. Als student waren extreem dure merkkledij en vernuftige een must-have, maar nu heb ik andere prioriteiten.

Wat zou je doen als je de lotto won?

Ik zou een eigen dressuurstal kopen en verder werken met de bloedlijn van mijn eigen paarden. Natuurlijk zou ik ook meteen de lening van het huis vereffenen. Ten slotte zou ik ook mijn moeder, grootmoeder en hechte vrienden laten meegenieten van mijn rijkdom!

(sdc)

Wil je zelf graag getuigen over jouw loon? Stuur ons een e-mail via redactie@jobat.be, dan nemen wij contact met je op!

DISCLAIMER
Jobat is niet verantwoordelijk voor de juistheid van bovenstaande gegevens. Deze werden verkregen door middel van een persoonlijk interview, een momentopname in de tijd en het leven van de persoon in kwestie. Bovenstaande info dient m.a.w. ter indicatie van het loon in een welbepaalde job/functie, mogelijk zijn bepaalde gegevens niet langer correct en/of volledig.

11 januari 2016
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook