Vorige

1 van 917

Volgende
Volgend artikel:

Waarmee scoren bedrijven het meest bij werknemers?

Google aantrekkelijkste werkgever voor studenten wereldwijd

7 oktober 2011
Al voor het derde opeenvolgende jaar zien economische en technische studenten het bedrijf Google als de meest aantrekkelijke werkgever wereldwijd.

Het Zweedse Employer Branding adviesbureau Universum stelde twee indexen op, gebaseerd op de carrièrevoorkeuren van meer dan 160.000 studenten wereldwijd. De studenten hebben een economische of technische achtergrond en zijn afkomstig uit de twaalf grootste economieën ter wereld.

Werk vs. privé

Voor beide groepen van studenten is een goede balans tussen werk en privé het meest aantrekkelijke voordeel dat een werkgever kan aanbieden. Volgens Thijs Wesselink van Universum is er sprake van een generatiekloof. ‘Terwijl de babyboomers en generatie X sterk gericht waren op de ontwikkeling van hun loopbaan, is de generatie Y op zoek naar een meer evenwichtig bestaan.’

Creativiteit vs. professionalisme

Economiestudenten hechten ook veel belang aan een creatieve en dynamische werkomgeving. Ze geven de voorkeur aan werkgevers die hen een vaste baan kunnen aanbieden.

Technische studenten leggen dan weer de nadruk op professionele begeleiding en de eigen ontwikkeling. Ook het vooruitzicht op een hoog salaris is voor hen erg belangrijk.

(mo) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16421 andere jobs