Evaluatie Vorige

1 van 81

Volgende

Gerichte acties halen potentieel uit werknemers

In de schoot van Alternatief, een vzw die mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kansen wil geven, is zopas de nieuwe onderneming IB Coaching opgericht. Aan de hand van een beproefde methodiek zal de organisatie werknemers meenemen in een traject om hun bevlogenheid en motivatie te vergroten.

18 juli 2016

Delen

IB Coaching
Martine Kuyken en Kathleen Thijs van IB Coaching.

“Onderzoek wijst uit dat 70 procent van de werknemers niet meer doet dan ze strikt moeten doen”, zeggen Kathleen Thijs en Martine Kuyken van IB Coaching. “Ze zitten in een comfortabele positie en hebben nog veel groeipotentieel. Mits de juiste begeleiding is het mogelijk om gerichte acties te ondernemen, zodat er verandering optreedt en hun toegevoegde waarde voor de organisatie groter wordt.”

Afkalven

Met behulp van een externe partij wordt het menselijk kapitaal ontwikkeld. “Inderdaad, want in tal van bedrijven ontbreekt het aan gestandaardiseerde tools om de medewerkers naar hun hoogste niveau te tillen”, aldus nog Kathleen Thijs en Martine Kuyken.

“Er zijn bijvoorbeeld geen functioneringsgesprekken of opleidingen. Die lacune leidt niet zelden tot het afkalven van de motivatie, mogelijk gevolgd door een bore-out of burn-out. Het komt er dus op aan om preventief de bevlogenheid van de werknemers aan te wakkeren, zodat de tevredenheid over hun job stelselmatig toeneemt. Uiteraard vaart ook het bedrijf daar wel bij.”

Energie-gevers

Heel concreet gaat IB Coaching eerst met de bedrijfsleiding aan tafel zitten. “Er wordt besproken welke initiatieven er al voor het personeel worden genomen, wat de doelstellingen zijn, enzovoort. Daarna gaan we met een wetenschappelijke tool, die in Nederland werd ontwikkeld en daar zijn waarde heeft bewezen, onderzoeken wat de energie-gevers en de energie-nemers zijn in de organisatie. Op basis daarvan worden concrete acties uitgewerkt, zoals het verbeteren van de communicatie met de leidinggevende, taaltraining voor anderstalige werknemers, het invoeren van functioneringsgesprekken, enzovoort.”

“Zowel individueel als collectief gaan we aan de slag. Aan het einde volgt een nieuwe meting van de bevlogenheid die elke medewerker aan de dag legt. Op die manier wordt het resultaat van de coaching dus meetbaar en is ons werk de start van een duurzame talentontwikkeling die het hele bedrijf ten goede komt.”

(kme) 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs

Wij jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?