Collega's
Vorige

1 van 453

Volgende

Geen taboes voor Nederlandse werknemers

Uit onderzoek van de vacaturesite NationaleVacaturebank.nl blijkt dat Nederlandse werknemers maar weinig taboes kennen. Zo hebben ze er bijvoorbeeld geen problemen mee om naar het loon en het beoordelingsgesprek van hun collega's te vragen.
#

Het loon, de inhoud van beoordelingsgesprekken en ongepast gedrag zijn volgens Nederlandse werknemers perfect bespreekbaar op de werkvloer. Zo geeft slechts 14 procent van de ruim 1.000 respondenten in de studie aan te zwijgen wanneer een collega seksueel getinte opmerkingen maakt. Ook onbeschaafd gedrag en zelfs stelen op het werk wordt open besproken.

Liegen tegen de baas blijkt een van de weinige grenzen. Maar liefst 81 procent vindt dit een absolute ’no go’. Daarnaast blijken er toch een aantal onderwerpen onbespreekbaar met collega's. De helft van de Nederlanders zou namelijk nooit slaapkamergeheimen op het werk delen.

Top 5 taboe-onderwerpen bij Nederlandse werknemers

  1. Slaapkamergeheimen - 50 procent
  2. Drank- en drugsgebruik - 17 procent
  3. Gevoelens voor collega’s - 16 procent
  4. Relatieproblemen - 9 procent
  5. Nare ziektes/lichamelijke klachten - 8 procent

“De Nederlandse bedrijfscultuur staat bekend als zeer open. Ook nu blijkt dat met name collega’s onderling weinig taboes kennen en elkaar gerust vragen hoeveel de ander verdient. Zelfs hun seksleven bespreken sommigen gewoon met collega’s. Wat opvalt is dat er één duidelijke grens is: collega’s vragen elkaar niet om te liegen tegen de baas. Hoe open we ook zijn, dit gaat de Nederlandse werknemer echt te ver", aldus Joop Uitendaal van NationaleVacaturebank.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

2 september 2013
Aanbevolen jobs

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook