Collega's
Vorige

1 van 474

Volgende

Werknemers storen zich aan privéverhalen van collega's

13 november 2012
Op kantoor bespreken werknemers regelmatig privézaken met collega's. Uit een studie van de Nederlandse vacaturesite NationaleVacaturebank blijkt nu echter dat bijna driekwart van de werknemers zich ergert aan de privéverhalen van zijn collega's.
babbelen

Het onderzoek van het Nederlandse NationaleVacaturebank, dat werd uitgevoerd bij ruim 1.000 respondenten, toont aan dat maar liefst 73 procent van de ondervraagde Nederlandse werknemers zich stoort aan de persoonlijke verhalen die collega's op het werk vertellen.

Vooral uitgebreide verhalen over lichaamskwaaltjes leveren de meeste ergernissen op (35 procent). Daarnaast kan een kwart van de ondervraagden verhalen over de kinderen niet echt appreciëren. Tot slot ergert 10 procent zich aan relatiebesprekingen en 3 procent hoort liever geen vakantieverhalen.

Vriendschappelijke band met collega's

"Goed contact met collega’s is belangrijk, maar deel ook weer niet al uw persoonlijke problemen. Hoewel u soms een vriendschappelijke band opbouwt, moet u ook professioneel met elkaar kunnen samenwerken. Wanneer werk en privé te veel door elkaar gaan lopen wordt het lastiger om kritisch te zijn op elkaars werk," aldus Mark Borgman van NationaleVacaturebank.

(nm) – Bron: Managersonline.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook