Opleidingen
Vorige

1 van 290

Volgende
Volgend artikel:

Vlaams opleidingsverlof zit in de lift

Eerste opleidingscentrum voor farma en biotech

Einstein-Wetenschapspark
ViTalent wordt het eerste opleidingscentrum voor farma en biotech in Vlaanderen. “Daar is dringend nood aan, want dergelijke opleidingsinfrastructuur ontbrak in Vlaanderen”, oppert Kris Bosch, voorzitter van ViTalent.

ViTalent is momenteel volop in opbouw in het Wetenschapspark in Niel, beheerd door POM Antwerpen en Universiteit Antwerpen. De opening is voorzien voor na de zomer. Het centrum van bijna 1.700m² wordt een jobsimulator met labo’s, opleidingslokalen, een technische trainingshal met sectorspecifieke apparatuur en een didactische cleanroom die de werkomstandigheden in de sector zo goed mogelijk nabootst.

Het is een gezamenlijk initiatief van sectorfederatie essenscia en de vakbonden, met steun van het sectorale vormingsfonds Co-valent en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Op zoek naar een job in farma? Bekijk het huidige vacatureaanbod

Praktijklessen

Het doel is om meer mensen beter en sneller te kunnen opleiden voor een job in de farma en biotech. “In eerste instantie ligt de klemtoon op technische functies in productie, labo en verpakking”, stelt Kris Bosch, ViTalent-voorzitter en talentadviseur bij bio.be en sectorfederatie essenscia.

Kris Bosch

Eigenlijk zijn er voor ViTalent drie doelgroepen. “Er is het herscholen van werkzoekenden, in samenwerking met VDAB. Ten tweede zijn er praktijklessen voor studenten, in samenwerking met onderwijspartners. En er zijn trainingen voor werknemers uit de sector, zowel basiscursussen als bijscholingen”, klinkt het.

Ook al moet het centrum nog officieel worden ingehuldigd, de opleidingen zijn er wel al. “Vandaag geven de ViTalent-instructeurs reeds opleidingen op de werkvloer bij bedrijven. Op die manier hebben ze al zo’n 600 mensen opgeleid.”

Lees ook: Hoe kies je de beste bijscholing voor je carrière?

(William Visterin)

24 maart 2022
  • Jobs voor biotech
Anderen bekeken ook