Zo geef je griep op de werkvloer geen kans: 8 tips
Wil jij niet geveld raken door het griepvirus? Ook geen zin om het werk van een zieke collega over te nemen? Houd dan rekening met deze tips!
Afgaand op de antwoorden van de 7.000 respondenten die in de Engagement Study 2009 van Jobat, Hay Group, UAMS en Defacto hun licht lieten schijnen over de vraag of ze eerlijk beloond worden, kan je niet echt zeggen dat het vertrouwen tussen werkgever en werknemer overweldigend is. Een op drie zegt ronduit redelijk wantrouwig te staan ten opzichte van de geldende beloningspraktijken binnen zijn organisatie. Een kwart vindt dat er regelmatig loongerelateerde beslissingen worden genomen op basis van favoritisme en dertig procent vindt dat hij of zij simpelweg unfair behandeld wordt als het op het loon aankomt.
“Blijkbaar oordelen nogal wat respondenten dat hun directe chef hen niet op een correcte manier evalueert zodat verloning en prestatie niet met elkaar in verhouding staan. En men denkt inderdaad dat sommige collega’s bevoordeeld worden”, zegt Peggy De Prins, professor in de Sociale Wetenschappen bij UAMS. “Dat is althans een mogelijke uitleg. Het kan ook zijn dat een algemeen ongenoegen ten aanzien van het management doorgetrokken wordt naar de beloning. Wie vindt dat zijn baas opportunistisch of weinig integer is, zal vlugger denken dat ook de manier van belonen niet helemaal eerlijk gebeurt. Men veralgemeent dus.”
“Het is niet zo dat men de werkgever niet competent vindt om een adequaat loonbeleid uit te stippelen, men vertrouwt het hele zaakje gewoon niet omdat men vermoedt dat appelen met peren worden vergeleken”, zegt Sonja Brouwers, consulent bij Hay Group. “Daar ligt een belangrijke taak voor het middenmanagement. Of het wantrouwen terecht of onterecht is, doet er eigenlijk niet toe. Wat telt, is dat het hersteld wordt.”
(Wim Verdoodt)
Wil jij niet geveld raken door het griepvirus? Ook geen zin om het werk van een zieke collega over te nemen? Houd dan rekening met deze tips!
We vroegen een 34-jarige freelancefotograaf en -marketeer naar zijn job en hoeveel hij daar maandelijks mee verdient.
We vroegen aan David Knockaert (35) uit Wondelgem hoeveel hij verdient ...
Werkdruk, tijdsdruk ... Allemaal namen voor één en hetzelfde probleem: het gevoel te veel te moeten doen in te weinig tijd. Maar waar komt al die stress eigenlijk vandaan?
Wat betekent het post-coronatijdperk voor je werk, job en kantoor? We legden ons oor te luisteren bij enkele experts en doen tien voorspellingen.
Als we de federale overheidsdienst Economie mogen geloven – en waarom zouden we dat niet? – verdient tien procent van de werkende Belgen minder dan 1.911 euro bruto per maand, terwijl evenveel minstens 4.303 euro per maand verdient.
Muziek is een handig hulpmiddel om je stress te verminderen op het werk of tijdens het studeren. Van Ambient tot Heavy Metal, wat werkt het best?
Investeren in opleidingen is een goed idee. Als een bedrijf opleidingen voorziet, dan verhoogt de loyaliteit van de werknemers.
"Ik heb mijn ontslag gekregen. Ik zag het wel aankomen. Maar dat maakt de klap niet minder hard. Wat ik voel?" Francine doet haar verhaal ...