Vorige

1 van 387

Volgende
Volgend artikel:

Wat als ook je leidinggevende thuiswerkt?

Een op tien komt niet met baas overeen

11 december 2009
Kan je je baas niet luchten? Dan ben je niet alleen. Ruim een tiende houdt er een slechte band op na met de manager.
Het klikt niet met je baas?

Een goede band met de leidinggevende is voor heel wat werknemers een basisvoorwaarde om prettig samen te werken. Bij zowat zes op de tien administratief medewerkers in ons land klikt het gelukkig wel met de baas. Een vijfde laat zich neutraal uit over die werkrelatie.

Verontrustend is dat 13 procent van deze bedienden zegt een slechte tot heel slechte verstandhouding met hun baas te hebben. Daarmee doet België het een stuk slechter dan onder andere Nederland (4 procent) en Duitsland (8 procent). Dat blijkt uit onderzoek van OfficeTeam.

Hoe kan het beter?

De bedienden zeggen onder andere meer soft-skills training (30 procent), meer persoonlijke vergaderingen met hun manager en team-vergaderingen (27 procent) en meer evaluaties op regelmatige basis (21 procent) te willen. Voorts vraagt bijna de helft van de Belgische ondervraagden (44procent) om meer geraadpleegd en geïnformeerd te worden over de projecten van hun manager.

“Wat extra aandacht en tijd besteden aan de mensen die achter de schermen mee aan de kar trekken, kan ook wonderen doen. Een goede raad die wij vaak aan onze contacten geven, is om regelmatig tijd vrij te maken voor een goed gesprek met de medewerkers en dit op een correcte manier op te volgen nadien.” aldus Annick Lambert van OfficeTeam.

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 17054 andere jobs