Vorige

1 van 387

Volgende
Volgend artikel:

Wat als ook je leidinggevende thuiswerkt?

Het klikt niet met mijn baas. Wat nu?

9 augustus 2019
Ik doe mijn job heel graag, en presteer zeer goed. Alleen botst het volledig met mijn baas. Stap ik niet beter over naar een ander bedrijf?
Wat als het botst met je baas?

Een baas kan je natuurlijk niet altijd kiezen. Het is bovendien onvoorspelbaar hoe een werkrelatie zich ontwikkelt. Je hoeft ook niet altijd goede vrienden te zijn, al bevordert een goede sfeer natuurlijk het welbevinden. Maar, zolang je respect hebt voor elkaars inbreng en je kan op een constructieve manier samenwerken, is er niet echt een probleem.

Wanneer dit echter een negatief effect heeft op jou en je het gevoel hebt dat je niet correct wordt behandeld, moet je actie ondernemen. Ofwel bespreek je het open met jouw baas en geef je het nog een kans - soms gaat het namelijk om misverstanden -, ofwel ga je op zoek naar een andere functie, eventueel binnen de organisatie. Ga dan in elk geval na wat de onderliggende reden is waarom het niet klikt, zodat je bij een nieuwe job deze situatie kan vermijden.

Indien er echter nog anderen zijn die niet met jouw baas overweg kunnen omwille van zijn gedrag of je vindt geen andere uitweg meer, kan je ook in vertrouwen naar de personeelsdienst stappen. Op deze manier zijn ze op de hoogte en kunnen ze ingrijpen waar het nodig is.

(Ilse Claes is arbeidspsychologe en business group talent manager bij Tessenderlo Group).     

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16964 andere jobs