Vorige

1 van 825

Volgende
Volgend artikel:

Met welke troef willen werkgevers jou in 2021 verleiden?

Een leerkracht doet veel meer dan je denkt

4 september 2012
Er wordt vaak nogal smalend gedaan over het beroep van leerkracht. Leerkrachten zijn lui, hebben te veel vakantie en overuren maken is een ver-van-hun-bed-show. Maar leraren doen echt veel meer dan in het algemeen wordt gedacht. Het lesgeven op zich is maar een begin …
leslokaal

Een job in het onderwijs, het is een droom van velen, maar vaak omwille van de verkeerde redenen. Veel vakantie én weinig werk, wie wil dat niet? Maar er komt heus meer bij kijken bij het beroep van leerkracht dan je denkt.

De hoofdtaak van een leerkracht is uiteraard voor de klas staan en jouw kind allerlei noodzakelijke dingen aanleren die in het leerplan beschreven staan. Dat lijkt misschien makkelijk, maar specifieke leerstof aanbrengen bij jonge kinderen of voor een klas vol met kleuters staan, houdt veel meer in dan op het eerste zicht lijkt.

Het uitgebreide takenpakket van een leerkracht

Lessen moeten worden voorbereid, toetsen en taken worden afgenomen én nadien verbeterd en uiteraard moet men de hele tijd steeds mondiger wordende kinderen én ouders onder controle houden. Daarnaast zit niet iedereen op hetzelfde leerniveau, dus moet vaak rekening worden gehouden met kinderen die leerproblemen hebben of kinderen met een korte aandachtspanne.

Bovendien zit de job van een leerkracht er na een drukke schooldag meestal nog niet op. Naschools toezicht, oudercontacten, schoolfeesten, vergaderingen, verplichte aanwezigheid bij inschrijvingen: het komt zelden voor dat een leerkracht om 16 uur de schooldeur achter zich kan sluiten. En uiteraard worden die extra uren niet betaald.

Tot slot kan je het in het onderwijs niet maken om eens ‘een baaldag’ te nemen of vakantie te nemen binnen de schoolperiode. Iedere schooldag moet je immers op het appel staan!

(nm) – Bron: Mens-en-samenleving.infonu.nl 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 16652 andere jobs