Ontspanning
Vorige

1 van 472

Volgende

Druk? Sta even stil... voor deze 4 tips

Meisje te druk
Heb je een overload aan workload en geen tijd om je werk te verwerken? Dan is het hoog tijd om eens op de pauzeknop te drukken. Met deze eenvoudige tips kom je tot rust en geniet je van wat écht telt in je leven: jezelf.

Hoge lat

Een boeiende job met heel wat uitdagingen, een uitgebreid sociaal leven en een perfecte Instagrammable relatie met je partner en gezin… voor heel wat mensen ligt de lat en de druk erg hoog. Té hoog soms. Een eindeloze rush zonder rustpauzes kan op termijn zorgen voor rusteloosheid, uitstelgedrag, ongezonde stress, angst en depressie.

Hoe stressbestendig ben jij? Doe de test!

FOMO vs YOLO

Wanneer je last hebt van FOMO, bedenk dan dat het leven kort is en dat YOLO. Het leven hoeft geen hardloopwedstrijd te zijn, een aangename jogging is minstens even boeiend en spannend. Daarom is het belangrijk om de dagelijkse rush wat te temperen en af en toe een kleine (mentale) rustpauze in te lassen: het zal je gezondheid en je werk-privébalans alleen maar beter maken.

Lees ook: Meer pauzes maken je productiever

4 rustgevende tips

Deze kleine me-time momentjes kunnen je hierbij helpen.

1. Eet met gevoel

Haast en spoed verteert niet goed. Vlug je lunch binnenschrokken is zonde van de maaltijd: neem je tijd om de verschillende smaken te proeven en geniet intuïtief van je lunchpauze. Neem een gezonde portie en vermijd dat je door afleiding (blijven werken tijdens het eten, gsm, …) meer eet dan je in feite nodig hebt.

2. Bedenk iets leuks om te doen

De boog kan niet altijd gespannen staan. Door iets leuks te bedenken dat je - alleen of samen met je vrienden of gezin - zonder enige druk kan uitvoeren, heb je weer ontspannende vooruitzichten. Dit geeft je een goed en positief gevoel.

Wie weet kun je wat vrienden uitnodigen voor een gezellige pizza-avond bij je thuis of kun je een verrassing organiseren voor je partner of kinderen? Misschien verwen je jezelf wel met een leuk boek of een ontspannende hot stone massage?

Tip tegen stress: vier het weekend al op woensdag

3. Kies elke dag een klusje

Doe elke dag een miniprojectje waarvan je achteraf blij bent dat je het gedaan hebt. Of het nu de kamer stofzuigen, een kast opruimen of onkruid wieden is… door deze projectjes effectief uit te voeren, voel je je waardevol, trots en positief.

4. Doe eens iets nieuws

Doorbreek de dagelijkse routine en doe eens iets nieuws. Nieuwe ervaringen en indrukken zorgen voor afwisseling en geven je energie. Probeer eens een nieuw ochtend- of avondritueel, bak een brood of spreek onbekende mensen aan en geniet van de luchtige small talk. Deze kleine veranderingen doorbreken je vaste routine en de eindeloze rush, en brengen je terug in contact met jezelf.

Extra: 10 tips voor meer energie in je werk en privé

(fd)

1 oktober 2021
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook