Meer/minder verdienen
Vorige

1 van 319

Volgende

Deze jongen van 6 verdient 9 miljoen euro per jaar!

7 februari 2019
Geef een zesjarige een cadeautje en je hebt het gelukkigste kind ter wereld. En pakjes openen is wat Ryan élke dag mag doen. Dat brengt hem bovendien heel wat geld op. Deze kleuter hoeft zich geen zorgen meer te maken over de kosten van zijn studies of de aankoop van een woning. Misschien houdt hij zelfs al iets over voor zijn pensioen.

Een kleuter van zes jaar oud heeft weinig zorgen. Opstaan, ontbijten, naar school gaan, thuis verder spelen en weer gaan slapen. Voor de zesjarige Ryan zien de dagen er een tikkeltje anders uit: hij mag nagenoeg de hele tijd cadeautjes uitpakken. Een droom van zowat elk kind.

Op zijn YouTube-kanaal vind je tal van video’s waarin Ryan speelgoed uitpakt, uittest en beoordeelt. En dat leverde hem het voorbije jaar maar liefst negen miljoen euro op. Zakenmagazine Forbes plaatste het klein kereltje op de achtste plaats van bestbetaalde YouTubers ter wereld.

Gezinshoofd

Maar niet al het geld gaat rechtstreeks naar Ryan. Zijn moeder opende een spaarrekening om later zijn studies te betalen. En die van zijn zusjes Emma en Kate. De zesjarige verdient namelijk zoveel dat mama Loann haar baan als leerkracht opgaf om voltijds YouTube-filmpjes te maken van haar zoon.

En dat doet ze al bijna drie jaar. Ze startte het YouTube-kanaal Ryan Toysreview op in 2015. De kleine kerel was toen amper drie jaar en helemaal in de ban van EvanTubeHD en Hulyan Maya, die zelf speelgoedreviews maakten. ‘Waarom sta ik niet op YouTube zoals de andere kindjes?’, vroeg hij. Meer was niet nodig om van Ryan een ster te maken.

Legotrein naar succes

Zijn moeder nam hem mee naar een speelgoedwinkel en kocht z’n eerste speelgoedje om te reviewen. Een treinset van LEGO. Hoe leuk Ryan het uitpakken en het spelen ook vindt, en hoeveel hij ook verdient, van zodra Ryan geen video’s meer wil maken, stopt z’n YouTube-kanaal. Maar momenteel lijkt hij nog te veel te genieten van al de cadeautjes om al met pensioen te gaan.

 

(dt/em) - Bron: HBvL.be

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook