E-mail
Vorige

1 van 89

Volgende

Daarom heb je nog geen antwoord op je e-mail

22 december 2011
Goede vrienden en bekenden mogen rekenen op een sneller antwoord op een e-mail dan collega’s of onbekenden, zo blijkt uit een studie van de Amerikaanse Northwestern University.
e-mail

Stefan Wuchtly en Brian Uzzi, de onderzoekers die met de studie naar buiten kwamen, bestudeerden in totaal bijna 1,5 miljoen e-mails die werden verstuurd door meer dan duizend werknemers van hetzelfde bedrijf.

Received vs. send

Het duo keek enkel naar de tijd die verstreek tussen het ontvangen van de e-mail en het verzenden van een antwoord. De inhoud van de berichten werd buiten beschouwing gelaten. Daarnaast gingen Wuchtly en Uzzi na welke relatie er bestond tussen de medewerkers en de mensen van wie ze e-mails ontvingen.

Algoritme

Uit het onderzoek blijkt dat hechte vrienden gemiddeld binnen de zeven uur een reactie mogen verwachten. Zakelijke relaties mogen na gemiddeld elf uur rekenen op een antwoord. Onbekende contacten, tot slot, kunnen gemiddeld vijftig uur wachten op een reactie.

Op basis van hun studie hebben de onderzoekers een algoritme ontwikkeld dat kan bepalen wat de relatie is tussen twee contactpersonen, rekening houdend met de tijd die verstrijkt tussen het ontvangen en het beantwoorden van een e-mail. De wetenschappers hopen het algoritme te kunnen verkopen aan het bedrijfsleven.

(mo) - Bron: Express.be 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook