Bedrijfswagen
Vorige

1 van 116

Volgende
Volgend artikel:

Dit zijn de meest courante extralegale voordelen

Corona krijgt bedrijfswagen niet klein

bedrijfswagen klein
De bedrijfswagen zal ook na de coronapandemie een belangrijke extralegale manier van verlonen blijven in heel wat bedrijven.

Meer dan de helft van de werkgevers (53 procent) blijft de bedrijfswagen als een toegevoegde waarde in het loonpakket zien. Dat blijkt uit het loononderzoek van hr-dienstengroep Acerta, KU Leuven en HR Square. Slechts 15 procent van de bevraagde werkgevers vindt dat de bedrijfswagen na corona nog maar weinig toegevoegde waarde zal bieden. Voor de overige is de bedrijfswagen voor hun organisatie niet van toepassing.

Salariswagen

Thuiswerk of niet, de bedrijfswagen is dus een blijver. Al spreekt Ellen Roelants, hr-expert van Acerta Consult liever over salariswagen als term. “Zo’n salariswagen is voor veel mensen een extra stuk loon, en dat loon is persoonlijk. Het is een aantrekkelijke manier om de kost voor werk- en privéverplaatsingen te dekken. En dus is er weinig bereidheid om die wagen los te laten.”

Lees ook: De 10 populairste bedrijfswagens van het moment

Al zal het type auto wel veranderen, benadrukt ze. “Al was het maar omdat in het regeerakkoord de vergroening van het wagenpark is opgenomen, waar trouwens een vrij breed draagvlak voor is.”

(William Visterin)

18 november 2020

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook