Ceo Tumblr krijgt 60,5 miljoen euro om te blijven

21 augustus 2013
60,5 miljoen euro krijgen om vier jaar lang te blijven werken waar je nu bent. Klinkt mooi in de oren, niet? Het is de realiteit voor David Karp, oprichter van Tumblr.
david karp

De blogsite Tumblr werd onlangs voor zo'n 855 miljoen euro gekocht door het bekende internetbedrijf Yahoo. Deze overname blijkt nu voor David Karp, ceo en oprichter van Tumblr, (financieel) bijzonder goed uit te draaien.

Kassa kassa

De 27-jarige jongeman, die het populaire Tumblr oprichtte in 2007, krijgt een 'aanblijfbonus' van 81 miljoen dollar (zo'n 60,5 miljoen euro, nvdr.) op voorwaarde dat hij de komende vier jaar zijn job bij de blogdienst blijft uitoefenen. Om de bonus - die overigens zal worden uitbetaald in cash én in aandelen - te kunnen ontvangen, zal hij in dienst moeten blijven tot juni 2017.

De overname door Yahoo leverde hem eerder al zo'n 250 miljoen dollar (+/- 186,7 miljoen euro) cash en 29 miljoen (omgerekend zo'n 21,7 miljoen euro) in aandelen op. Bovendien krijgt Karp voor ieder jaar dat hij bij Yahoo werkt zo'n 10 miljoen dollar (7,5 miljoen euro) op zijn rekening gestort.

(nm) – Bron: Huffingtonpost.com 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Voeg je CV toe
Jobs voor jou zal je betere jobs suggereren gebaseerd op je opleiding, vaardigheden en werkervaring.

Of zoek in 14143 andere jobs