Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 828

Volgende

Begripvolle partner houdt stress in bedwang

8 maart 2012
Een begripvolle en ondersteunende levenspartner kan hoge stressniveaus helpen opvangen en afzwakken, zo blijkt uit onderzoek van de Florida State University.
koppel stress

Zowel het aantal tweeverdienersgezinnen als de werkstress neemt overal gestaag toe. De werkstress van één van de gezinspartners kan echter een erg negatieve invloed hebben op het leven en de relaties binnen het gezin.

Goede relatie

Uit het onderzoek van de Florida State University blijkt dat werknemers met een ondersteunende partner 50 procent méér tevreden zijn over hun huwelijk dan werknemers zonder een begripvolle partner. Bovendien hebben ze een derde meer kans op een goede relatie met collega’s.

Wie een begripvolle partner heeft, kampt doorgaans ook met minder schuldgevoelens en levert minder kritiek op de andere leden van het gezin. Men kan zich 25 procent beter concentreren op de eigen professionele taken en er treden 25 procent minder tekenen van vermoeidheid op na het einde van de dagtaak.

Van ’s morgens vroeg

Volgens onderzoeksleider Wayne Hochwarter komen heel wat werknemers ’s ochtends al gestresseerd aan op het werk omdat ze thuis niet voldoende steun vinden. ‘Werknemers die nog boos of overstuur zijn door problemen thuis, lopen een groot risico op een slechte werkdag.’

(mo) 

Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook