Evenwicht werk-privé
Vorige

1 van 719

Volgende

Alternatief gebruik bedrijfsruimtes in de lift

Toen het nieuwbakken Kortrijkse kamerorkest Musamis op zoek ging naar een repetitieruimte konden ze al snel terecht bij IT-consultancybedrijf Savaco. De muzikanten mogen er na de uren gratis een vergaderruimte gebruiken. "Veel beter dan een koude kerk waar je drie truien boven elkaar moet aantrekken", klinkt het bij Sigrid Van Belle, muzikant én HR-manager bij Savaco.
“Aangezien ik nauw verbonden ben met het bedrijf, zorg ik er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen nageleefd worden.” (Sigrid Van Belle, muzikant én HR-manager)

Multifunctioneel gebruik van ruimtes is in het onderwijs al langer gemeengoed. Scholen zetten zowel buiten als tijdens de schooluren steeds meer hun deuren open voor de plaatselijke scoutsclub, leesgroep of buurtbewoners. Want waarom die gigantische feestzaal of dat mooi parkje te midden van de school tijdens het weekend laten verstoffen?

Ook in de bedrijfswereld worden vergaderruimtes en -lokalen al eens op een alternatieve manier gebruikt. Een mooi voorbeeld is Bel&Bo in Deerlijk. Daar is een vergaderruimte omgebouwd tot expositiezaal voor kunstwerken. De CEO blijkt er zodanig gek van kunst dat hij zijn passie integreerde in de werkvloer.

Luxe

Een ander voorbeeld uit dezelfde provincie is het Kortrijkse IT-consultancybedrijf Savaco. Dat is sinds kort het thuis voor het al even West-Vlaamse kamerorkest Musamis. Na de uren mag de twintigkoppige vriendengroep de grote vergaderruimte gebruiken om er hun partituren onder de knie te krijgen. "Om eerlijk te zijn hebben we niet gezocht naar een alternatief", lacht Sigrid Van Belle, cellist én HR-manager bij Savaco.

"Ik rapporteer rechtstreeks aan Carl Sabbe, een van de gedelegeerd bestuurders, en hij was al langer op de hoogte van onze plannen om een muziekensemble uit de grond te stampen. Na een meeting polste hij naar onze vorderingen en begon ik mijn strategisch charmeoffensief", grapt ze. "Carl was eigenlijk meteen gewonnen voor het idee. Hij stemde er zonder twijfelen in toe om de grote vergaderruimte na de uren als repetitieruimte te gebruiken. Een luxe waar we heel dankbaar voor zijn, want probeer maar eens een tof, betaalbaar en vlot te bereiken repetitielokaal te vinden. Een geweldige boost voor onze groep!"

Veiligheidsmaatregelen

Voor Musamis dus geen koude kerk of turnzaal met slechte akoestiek en onbestaande verwarming. "Het vergaderlokaal is echt op onze maat gemaakt, met ruimte voor uitbreiding. En dat hebben wij nodig, want onze groep van twintig plannen we op termijn uit te breiden", zegt Van Belle enthousiast. En ook voor Savaco is de samenwerking een pluspunt. "Mond-aan-mondreclame is de beste reclame. Dus ook voor Savaco is dit onrechtstreeks een goeie zaak." Voor andere verenigingen of organisaties zal het iets moeilijker zijn om er voet aan wal te krijgen. "Aangezien ik nauw verbonden ben met het bedrijf, zorg ik er ook voor dat alle veiligheidsmaatregelen nageleefd worden en de zaal er altijd netjes bij ligt. Bij andere verenigingen zou het uiteraard moeilijker zijn om meteen zo'n vertrouwensband te hebben."

Musamis is ondertussen vastberaden om een vaste waarde te worden in de plaatselijke muziekscène. "Aangezien we ons eerste concert meteen onvergetelijk willen maken, hebben we er net wat meer repetitietijd voor uitgetrokken. Onze vuurdoop ligt vast op 18 maart 2018, om 11 uur in de Sint-Michielskerk in Kortrijk."

(sp) 

14 oktober 2017
Aanbevolen jobs
Anderen bekeken ook