Collega's
Vorige

1 van 575

Volgende
Volgend artikel:

Hoe omgaan met een conflict op het werk? 4 tips

9 onvergetelijke afscheidscadeaus voor je collega

Afscheidscadeau collega
Staat het vertrek van een collega op de planning? Dan neem je het liefst afscheid met een passend cadeau. Maar je wil toch niet aankomen met een standaard bosje bloemen of een saai flesje bubbels? Om ervoor te zorgen dat je collega je nooit meer vergeet, heb je iets nodig dat indruk achterlaat. Met deze cadeautips zorg je voor een onvergetelijk afscheid.

Een gepersonaliseerd cadeau

Creatieve vingers? Stel dan zelf een cadeau samen! Roer in je fantasie en maak een verrassend cadeau met de volgende tips.

1. Een wensenboek

Maak met het hele team een wensenboek. Iedereen kan er een persoonlijke boodschap in kwijt. Wens je oude collega succes met een nieuwe baan, vertel waarom je hem of haar gaat missen of deel een grappige anekdote van op de werkvloer (of ernaast). Voeg wat leuke foto’s van op teambuilding toe en klaar! Zo creëer je tastbare herinneringen.

2. Een fotoboek

Wil je enkel focussen op het verzamelde beeldmateriaal? Een fotoboek is altijd een goed idee. Geef jullie beste herinneringen voor altijd een plaatsje op papier. Met de datum en een korte beschrijving van het moment erbij, maak je een leuke trip langs de loopbaan van je collega.

3. Een bedrukt cadeau

Het zijn meestal de kleine doordachte cadeautjes die de grootste plek in het hart veroveren. Laat bijvoorbeeld een mok, een muismat of een brooddoos bedrukken met een leuke tekst. Denk maar aan een leuke of grappige quote die jouw collega typeert.

4. Een traditioneel kaartje

Woorden doen het altijd goed. Een ouderwets kaartje is vaak nog het ontroerendst. Zoek er eentje met een grappige tekst of laat een groepsfoto op een kaart printen. Werk af met een persoonlijke boodschap van elk teamlid.

CHECK: Neem afscheid in stijl

5. Een playlist

Muziek brengt een miljoen herinneringen terug. Was je collega een echte muziekfanaat? Dan kan je een playlist maken met de favoriete liedjes van je collega. Zo’n cadeau is het beste bewijs van jullie bijzondere band.

6. Een afscheidsfeest

Maak die allerlaatste herinnering de moeite waard en organiseer een afscheidsfeestje. Voorzie een lekker diner of ga samen met het team terrassen. Het ideale moment om afscheidscadeautjes te overhandigen.

Ontdek: Waarom je soms goed mag/moet feesten op je werk

Een cadeau kopen

Ben je niet zo creatief? Wat je zelf doet, is niet altijd beter! Laat je collega niet met lege handen vertrekken en haal inspiratie uit de volgende cadeautips uit de winkel.

7. Een cadeaubox

Geen inspiratie? Geen probleem, met een cadeaubox vol lekkernijen en producten kan het niet fout lopen. Vul de doos met dingen waarvan je weet dat jouw (bijna ex-)collega het leuk vindt. Denk maar aan de nodige zaken om te relaxen na een stressvolle eerste werkdag op de nieuwe job.

Lees ook: 10 leuke cadeaus om aan je collega’s te geven

8. Een cadeaubon

Is er een bepaald budget voorzien? Handig! Een cadeaubon is een geschenk uit de hemel. Is je collega eerder het avontuurlijke type? Denk dan bijvoorbeeld aan een ballonvaart of paragliden. Ben je op zoek naar iets voor een echte shopping queen? Haal een bon van de zaak waar je collega graag winkelt. Mag het wat meer zijn? Kies dan voor een weekendje weg of een diner. De mogelijkheden zijn eindeloos.

9. Een proeverij

Willen jullie samen als team nog één laatste activiteit doen? Als je collega wel van een drankje houdt, dan is een wijn- of bierproeverij een schot in de roos. Proeverijen zijn heel betaalbaar en de sfeer is instant goed. Bestaat er een leukere afsluiter?

Geschenken geven en ontvangen: wat zijn de etiquetteregels?

(es/em)

15 juni 2022
Anderen bekeken ook
Meest gelezen
  1. 1 Hoeveel blijft er van mijn brutoloon netto over?
  2. 6 De 10 beste complimentjes om je collega's te geven
  3. 2 Bereken je opzegtermijn
  4. 7 Thuiswerken op een productieve én gezonde manier
  5. 3 Online solliciteren: tips & tricks
  6. 8 Pensioen FAQ: alle antwoorden op jouw vragen
  7. 4 De arbeidsovereenkomst: hier moet je op letten voor je je handtekening zet
  8. 9 Klaar voor je eerste job!
  9. 5 Ouderschapsverlof: al jouw vragen beantwoord (FAQ)