Vorige

1 van 59

Volgende
Volgend artikel:

Rusland verplicht Russische software

7 op 10 gebruikt privétoestel voor werk

26 maart 2012
Onderzoek van netwerkspecialist Cisco toont aan dat maar liefst 71% van de Belgische werknemers een privétoestel gebruikt voor professionele doeleinden. Een op vijf schakelt zelfs twee privétoestellen in tijdens het werk.

‘Bring Your Own Device’ (BYOD), het concept waarbij een werknemer zijn eigen GSM, laptop of ander privétoestel gebruikt voor zijn werk, wordt steeds meer dagelijkse realiteit in België. Dat blijkt uit een enquête van netwerkspecialist Cisco bij ruim 1.000 eindgebruikers en ICT-verantwoordelijken van 22 jaar en ouder in België, Denemarken, Nederland, Noorwegen en Zweden.

Koplopers in Noord-Europa

‘De overgrote meerderheid van alle werknemers in België gebruikt een of twee privétoestellen voor hun werk. Daar moet je als organisatie rekening mee houden, ook gelet op veiligheid’, aldus Pol Vanbiervliet, Managing Director van Cisco België en Luxemburg.

Veel Belgische ondernemingen zijn momenteel bezig hun organisatie zo in te richten dat de werknemers met eigen apparaten mobiel vanop een locatie naar keuze kunnen werken. 35% van de ICT-verantwoordelijken geeft in de enquête aan dat hier actief aan wordt gewerkt. Noorwegen en Denemarken zijn wat dat betreft koploper in Noord-Europa. Daar zijn de meeste bedrijven hier op dit moment al klaar mee.

(nm) – Bron: kmo-insider.biz 

Ontvang de nieuwste tips over werk en carrière

Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte

Anderen bekeken ook

Artikels zoeken

Aanbevolen jobs

Wil jij ook meer verdienen, leukere collega's of minder file ?

Of zoek in 14278 andere jobs